Izvor: MozzartSport.com, 31.Maj.2020, 12:45

Navijači Sparte "osedeli", kako im tim igra nije ni čudo

Klub iz Praga nije slavio u prvenstvu od decembra

Prekid prvenstva za Spartu nije mogao da dođe u boljem trenutku. Praški tim do odlaska na neplaniranu pauzu nije uspeo nijednom da trijumfuje u prolećnom delu šampiona, pao je na 9. mesto, ali se ni po povratku na teren ništa nije promenilo u taboru Crvenih. I dok su glavni rivali, Slavija i Plzenj nastavili šampionsku trku, Sparta je u prethodnom kolu ponovo poražena i to upravo od Viktorije, a prvu priliku da konačno obraduje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << svoje navijače imaće na gostovanju Karvini (18.00).

Zbog svega pomenutog ni ne čudi što se posle 25. kola na internetu pojavila slika starijeg čoveka sede kose, sa borama na licu uz opis: “Biti navijač Sparte nije uopšte stresno – Karel, 27 godina“. Čak iako je obična šala, ne bi čudilo da one najvatrenije pristalice stvarno osede zbog igara svojih ljubimaca. Mnogi se čak pribojavaju kako će njihov tim izgledati i večeras, iako je u pitanju duel sa ekipom koja trenutno zauzima mesto koje vodi u plej-aut.

Međutim, Karvina je u poslednje vreme sušta suprotnost ekipi Vaclava Kotala, s obzirom da je u poslednjih pet utakmica prikupila 11 od ukupno 24 bodova, te da u prolećnom delu sezone ne zna za poraz, dok je Sparta u češkom šampionatu slavila u decembru.

Kako joj ne ide u prvenstvu, Sparta bi put do Evrope mogla da pronađe osvajanjem kupa, gde je u polufinalu očekuje Plzenj. Iako je izvršni direktor Crvenih František Čupr pomalo ambiciozno naglasio da je “cilj za narednu sezonu osvajanje titule“, činjenica je da je Sparta mnogo bliža zoni ispadanja nego trci za trofej prvaka Češke, a meč protiv Viktorije u prošlom kolu pokazao je da su timovi trenutno dva različita sveta. “Zasluga“ za to dobrim delom ide i na račun trenera ekipe Kotala koji je potpuno izgubio konce. Za bitan meč na klupi je ostavio Davida Karlsena i Martina Frideka, Gelora Kangu prebacio na krilo, Davida Hanka sa štopera na levog beka, i Sparta je "popucala" od silnih eksperimenata. Nakon meča češki stručnjak je nonšalantno govorio kako su “sitnice odlučivale“, iako je bilo daleko od toga, i kako “svi timovi gube bodove“. Ukoliko nastavi da traži izgovore, a ne menja ništa, pitanje je koliko će se zadržati na klupi.

Da li će nedelja i 26. kolo doneti novu glavobolju navijačima Crvenih?

ČEŠKA – 26. KOLO

Subota

Sigma – Pribram 1:2 (1:1)

/Julis – Antvi 42, Polidar 51/

Slovan Liberec – Slovačko 3:1 (1:1)

/Mara 44pen, Koščelnik 90, Beran 93 – Zajic 29/

Zlin – Ostrava 1:1 (0:1)

/Džafić 90 – Janoš 5/

Viktorija Plzenj - Mlada Boleslav 7:1 (4:0)

/Čermak 8, 23, 52, Boguel 31, Havel 43, Čori 56, Mihalik 80 – Klima 84/

Slavija Prag – Jablonec 5:0 (2:0)

/Stančiju 21pen, Holeš 29, Provod 56, Tecl 61, Helal 78pen/

Nedelja

14.00: (1,90) Teplice (3,35) Opava (4,40)

16.00: (2,40) Bohemijans 05 (3,20) Češke Buđejovice (3,10)

18.00: (4,30) Karvina (3,40) Sparta Prag (1,90)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.