Navijači Lacija: Bez žena u prvim redovima

Izvor: N1 televizija, 20.Avg.2018, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači Lacija: "Bez žena u prvim redovima"

Pred subotnji meč između Lacija i Napolija na tribinama stadiona "Olimpiko" navijači su mogli da nađu flajer na kome su najekstremniji navijači rimskog kluba tražili od žena da ne dolaze na neke delove tribina.

Navijači Lacija su već poznati po nasilju, rasizmu i antisemitskim stavovima, pa možda još jedan šovinistički ispad i ne čudi kada su u pitanju najekstremniji fanovi rimskog kluba.

Tokom prvog meča u novoj sezoni, koji je Lacio inače izgubio >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << od Napolija 2:1, stadionom je kružio nezvanični flajer na kome je pisalo da je stadion "sveto mesto gde ženama nije mesto".

Iz kluba su kazali da ne znaju ništa o ovoj inicijativi, kao i da veliki broj navijača Lacija ne misli tako. Dodaju da je to samo inicijativa malog broja navijača i da klub ne može uvek da sprečava ovakve politički nekorektne situacije.

Na flajeru je inače pisalo da žene ne treba da budu u prvih 10 redova na delu tribina na kom su najvatreniji fanovi Lacija.

"Oni kojima je dolazak na stadion altenrativa za romantičan dan u Vili Borgeze treba da idu na druge delove stadiona" pisalo je na flajeru.

Inače prošle sezone je Lacio dobio novčanu kaznu zbog toga što su navijači pokazali plakat na kojoj je žrtva holokausta Ana Frank bila predstavljena u Rominom dresu.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.