Navijači Flamenga: Rambo, nastavi da igraš!

Izvor: Sportski Žurnal, 07.Jun.2011, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači Flamenga: Rambo, nastavi da igraš!

Tetovirao je svoje korake na brazilskoj, ali i beogradskoj Marakani, navijače je dovodio do ivice ludila, ali istovremeno mamio osmehe na lica. Umeo je da jednim gracioznim potezom odluči pitanje pobednika na velikim megdanima. Njegovo ime skandirali su i navijači najljućih rivala Flamenga...
Najprostije rečeno, Dejan Rambo Petković (38), ostavio je neizbrisiv trag u zemlji fudbala, sambe i kafe, uz svedočanstvo da je proglašen za najboljeg stranog igrača koji je ikada igrao >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << u Brazilu.

Prvu oproštajnu utakmicu odigrao je u Brazilu, pre tri dana, u trećem kolu brazilskog prvenstva, a ambijent koji su mu priredili mnogobrojni navijači, saigrači i ljubitelji fudbala, se teško može opisati rečima. Boban Petković, brat legendarnog Ramba, pokušao je da nađe prave.
Istakao bih da je ambijent bio spektakularan. Navijači su napravili dostojanstvenu atmosferu, bilo je prelepo biti Srbin tog dana. Mediji u Brazilu ističu da se ne pamti da je nekom bio upriličen tako spektakularan oproštaj. Stadion je bio prepun. Navijači su pokazali koliko ga vole. Skandirali: „Peć, molimo te, nastavi da igraš' – naglasio je brat popularnog Peća.
Istog dana, reprezentacija Brazila je igrala prijateljsku utakmicu protiv Holandije, ali je medijima bio interesantniji oproštaj Srbina brazilske naravi.
Mnogo se pričalo o tome kako će Dejan odigrati, jer pre oproštaja na derbiju, pet meseci nije igrao na zvaničnoj utakmici, ali na kraju je sve ispalo sjajno. Sutradan je u medijima bio najbolje ocenjen igrač. Rekli bi neki da je to zbog toga što se opraštao, ali, ruku na srce, zaslužio je sve pohvale.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Oproštaj Ramba Petkovića

Izvor: VestiSport.com, 08.Jun.2011, 01:36

Dejan Rambo Petković, 38-godišnji srpski fudbaler i ofanzivni vezista Flamenga, odigrao je u 3. kolu brazilske Serije A protiv Korintijansa svoju oproštajnu utakmicu.

Nastavak na VestiSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.