Navijači Bosne traže promene

Izvor: B92, 20.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači Bosne traže promene



Više od 600 navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine protestovalo zahtevajući od čelnika saveza da smene selektora Blaža Sliškovića.

"Lopovi napolje! Čelnici federacije napolje!", vikali su navijači u centru Sarajeva pošto su zvaničnici objavili umešanost čelnika u skandal. Oni su tražili da kompletno rukovodstvo i selektor budu zamenjeni.

"Zahtevamo da kompetentni ljudi budu postavljeni na pozicije u fudbalskoj organizaciji", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je vođa navijača Nizar Aldinavij.

Bosna ima male izglede da se plasira na Evropsko prvenstvo 2008. godine pošto je u četiri utakmice skupila isto toliko bodova. Policija je počela istragu u fudbalskoj federaciji zbog pronevere pola miliona evra.

Mediji su naveli da se sve desilo u periodu od 2001. do 2004. kda su čelnici federacije ukrali 200.000 evra, a izbegli su da plate porez u visini od 300.000 evra. Skandal je šokirao navijače, koji sebe nazivaju "Bosanskim fanaticima", pogotovo zbog činjenice da se Savez konstantno branio da postiže slabe rezultate zbog nedostatka finansija.

Od ulaska u evropske i svetske forume, Bosna se nijednom nije plasirala na kontinentalno ili planetarno prvenstvo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.