Navijači Boltona zadržani u hotelu

Izvor: B92, 06.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači Boltona zadržani u hotelu



Oko 300 navijača Bolton Vonderersa zadržano je u hotelu pred meč UEFA Kupa sa Crvenom zvezdom. Srpska policija zadržala je navijače engleskog kluba u hotelu "Nacional" iz bezbedonosnih razloga, zbog straha da bi moglo da dođe do novih incidenata sa navijačima Crvene zvezde. Podsećamo, na poslednjoj prvenstvenoj utakmici sa Hajdukom iz Kule, navijači beogradskog kluba napali su policajca, a protiv jednog huligana podignuta je optužnica za pokušaj ubistva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Zvaničnici engleskog kluba tvrde kako su zadržani bez objašnjenja i da su "veoma razočarani" zbog odnosa prema njima.

Klub je objavio kako je navijačima zabranjeno da posete centar Beograda pre utakmice.

U izjavi se navodi i da su "svi pokušaji da se situacija razreši naišli na isti odgovor da se 'situacija razmatra' od strane beogradske policije".

"Akcija srpske policije je bila apsolutno jednostrana bez prethodnog upozorenja ili dogovora sa klubom ili navijačima".

"Mi u klubu smo potpuno svesni situacije i stanja koje je nastalo posle incidenata koji su se dogodili prethodnog vikenda i razumemo da je pitanje bezbednosti za lokalnu policiju sada mnogo ozbiljnije".

Zvaničnici Boltona su izjavili da još uvek čekaju potvrdu navoda da je srpska policija primila specifične informacije da postoji rizik da će navijači Boltona biti napadnuti u centru grada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.