Izvor: MozzartSport.com, 15.Jun.2021, 22:52

Nautiko piše istoriju u Seriji B, Vila Nova bez golgetera na lidera

Tim iz Resifea i Vila Nova otvoriće četvrto kolo drugoligaške konkurencije u Brazilu na stadionu Eladio Baros Karvaljo. Domaćin bi pobedom srušio rekord star dve decenije

Sa maksimalnim učinkom u prva tri kola, Nautiko i Bruske trenutno se nalaze na deobi čelne pozicije u šampionatu Serije B, s tim što su u zvaničnom poretku, Oposumi iz Resifea su ti koji predvode drugoligaški karavan, a sve zbog bolje gol-razlike u odnosu na Kvadrikolore iz Santa Katarine. Tim sa Baroso >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Karvalja veliki je favorit i u noćašnjem (23.55) duelu kada im u goste stiže Vila Nova, jedna od sedam ekipa koja je uspela da ostane neporažena u dosadašnjem toku prvenstva.

Sastav koji predvodi Elio dos Anjos, predhodnog vikenda zabeležio je i treću pobedu u nizu, kada je kao gost na stadionu Brinko de Ouro da Prinsesa u Kampinasu savladao Guarani. U susretu sa čuvenim Domorocima, svi golovi postignuti su u drugom delu igre. Prvi su do prednosti u 50. minutu došli gosti golom Vinisijusa Santosa, a šest minuta kasnije domaći sastav je izjednačio, da bi posle tačno sat vremena igre Nautiko ponovo došao u vođstvo pogotkom Velkera Almeide. Pobedu i vrh tabele potvrdio je Erik de Aruda s bele tačke za konačnih 3:1.

Za meč protiv Vila Nove, trener domaćeg sastava još uvek neće moći da računa na defanzivnog vezistu Đevana Kandida koji je ove nedelje počeo sa laganim treninzima, ali po proceni medicinskog tima još uvek nije spreman da se nađe na raspolaganju ekipi. Na njegovoj poziciji i ovoga puta, kao i na predhodnim susretima, naći će se Mateus Tridande. Kao još jedan potencijalni izostanak u timu Oposuma, pominje se odsustvo Velkera Almeide, poznatijeg kao Kijeza. Napadač je i pored postignutog gola u duelu sa Guaranijem, pre završetka susreta napustio teren usled bola u levom skočnom zglobu i još uvek je pod znakom pitanja za noćašnji okršaj. U slučaju njegovog izostanka, najverovatnija zamena i opcija najisturenijeg u formaciji biće Đovaniji Markes (23), igrač koji je na pozajmici iz Atletiko Paranaensea, sa kojim je 2018. godine podigao pehar Kopa Sudamerikane.

23.55: (1,63) Nautiko (3,45) Vila Nova (5,60)

Eventualnom pobedom u noćašnjem duelu, Nautiko bi mogao da ostvari najbolji start u istoriji Serije B. Sa tri uzastopna trijumfa do sada protiv Alogana (CSA), Vitorije i Guaranija, Oposumi bi četvrtom pobedom zaredom oborili učinak postignut 2001. godine. Naime, pre 20 godina, Nautiko je debitovao u Seriji B pobedama nad klubom ABC, Searom i Nasionalom iz Manausa, dok je u četvrtom kolu ovaj niz prekinut remijem od 1:1 sa Pajisanduom. Kao i te 2001. godine i ove sezone tim sa Baros Karvalja je otvorio osvajanjem saveznog šampionata Pernambukano.

S druge strane, Vila Nova je u Resife doputovala s namerom da prekine uspešan niz Nautika. Ono što posebno hrabri ekipu kojom komanduje Vagner Lopez jeste što spada u grupu od sedam neporaženih klubova na startu nove sezone, a posle dva remija u predhodnom kolu ostvarila je i prvu pobedu. Popularni Tigrovi su u trećem kolu na stadionu Anibal Batista u Gojaniji, minimalnim rezultatom savladali ekipu Alogana (CSA), a jedini gol na susretu postigao je Luiz Pačeko, poznatiji kao Dudu u 13. minutu, na asistenciju Enana Farija.

23.55: (2,45) CSA (2,95) Guarani (3,00)

Međutim, sam Vagner Lopez nije zadovoljan igrom svog tima, koji je još jednom morao da se osloni na defanzivni sektor, a naročito na veoma raspoloženog čuvara mreže Georgemija Gonsalvesa koji je na kraju proglašen najboljim pojedincem na utakmici. Glavni strateg je posle meča tvrdio, kako je za prvu pobedu u novoj sezoni velikim delom zaslužna odbrana, a da je na istom, njegova ekipa ka protivničkom golu uputila tek dva šuta, od kojih je jedan i završio iza leđa Ramona Darleja, posebno naglašavajući da je i to bilo delo igrača sa pozicije defanzivnog veznog.

Nismo bili na zadovoljavajućem nivou. Dudu je postigao gol, ali se na početku drugog poluvremena povredio i morao je da napusti igru. I to nije bilo njegovo najbolje izdanje. To se ne odnosi samo na njega, ista situacija je i sa ostalima. Na vrhuncu zadatka jedino je bio Georgemi, koji je u tri navrata odbranio nemoguće", rekao je Lopez.

02.30: (2,20) Gojas (3,10) CRB (3,30)

Donekle je i razumljiv ovakav stav trenutnog trenera Vila Nove. Lopez je rođen u Sao Paulu i poreklom je Brazilac, ali je period odrastanja, kao i veći deo svog života proveo u Japanu, gde je gradio igračku karijeru braneći boje Nisan Motorsa, Kašiva Rejsola, Nagoje Grampusa, Tokija, Avispa Fukuoke, a odigrao je i 20 mečeva za selekciju zemlje izlazećeg sunca i pri tom postigao pet golova. Oštrouman i veoma zahtevan, u trenerski posao stupio je 2005. godine gde je do sada vodio pregršt klubova u rodnom Brazilu, a pre devet godina bio je i na klupi Gamba Osake.

Vila Nova trenutno zauzima šesto mesto na tabeli sa pet osvojenih bodova. Za noćašnji meč, Tigrovi neće moći da računaju na Dudua koji se povredio u pretdhodnom kolu, pa će se na njegovom mestu naći Eder Monteiro koji ga je i zamenio početkom drugog poluvremena u duelu sa Aloganom. Kako bi poboljšao napad svoje ekipe, Lopez je najavio čak tri igrača u ofanzivnoj liniji koju bi trebalo da čine Enan Silvera, Renan Mota i Kelvin de Oliveira. Takođe, i u veznom redu se naslućuje promena u vidu Artura Rezendea koji je više napadački otrijentisan za razliku od Dejvida da Silve.

02.30: (2,10) Konfijansa (3,00) Brazil de Pelotas (3,70)

Kroz istoriju Nautiko i Vila Nova ukupno su 21 put odmeravali snage. Od toga u 11 navrata tim iz Resifea je izlazio kao pobednik, dok su osam okršaja Tigrovi rešili u svoju koriast, a tek dva puta viđena je podela bodova. Poslednja dva susreta ovi timovi odigrali su 2017. godine u Seriji B, kada je na obe strane zabeležen po jedan trijumf.

BRAZIL 2 - 4. KOLO

Utorak

23.55: (2,45) CSA (2,95) Guarani (3,00)

23.55: (1,63) Nautiko (3,45) Vila Nova (5,60)

Sreda

02.30: (2,10) Konfijansa (3,00) Brazil de Pelotas (3,70)

02.30: (2,20) Gojas (3,10) CRB (3,30)

21.00: Remo - Vitorija

23.00: (1,95) Operario (3,15) Sampajo Korea (4,00)

23.55: (1,93) Vasko da Gama (3,25) Avai (3,90)

Četvrtak

02.30: (2,55) Ponte Preta (3,00) Kruzeiro (2,80)

23.55: (3,25) Londrina (2,75) Botafogo (2,45)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Bruske - Koritiba

PIŠE: Đorđe Radonjić

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.