Izvor: MozzartSport.com, 06.Mar.2021, 00:22

Nastavlja se košmar Viljareala, Valensija režirala preokret za pet minuta (VIDEO)

Osmi vezani meč Žute podmornice bez trijumfa

Poslednji put su fudbaleri Viljareala u Primeri slavili osmog januara (Selta, 4:0). Niz bez trijumfa nastavljen je i na Mestalji, iako je ekipa Unaja Emerija imala prednost do 86. minuta. Golovima Karlosa Solera sa kreča i sjajnog Gonsala Guedesa, Slepi miševi su stigli do zasluženog trijumf i nastavili beg od opasne zone (2:1).

Čini se da bivši trener Sevilje, Pari sen Žermena i Arsenala >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nosi najveću krivicu za još jedan neuspeh Žute podmornice. Kao da se zadovoljio prednošću iz 40. minuta, prepustio je loptu rivalu u drugom poluvremenu i to ga je na kraju koštalo bodova. Valensija je igrala hrabro, agresivno, dugo je ipak jalovo pretila, ali je u finišu uspela da napravi preokret i dođe do jako važnog trijumfa. Jedan od junaka domaće ekipe bio je i golman Jasper Silesen, koji je upisao četiri sjajne intervencije i tako omogućio svojoj ekipi da ostane u igri do samog kraja, a potom i da stigne do tri boda.

Rizikovao je Havi Grasija i isplatilo se, ali će zato u derbiju Valensije biti bez četiri prvotimca. Uroš Račić, Karlos Soler, Hose Gaja i Maksi Gomez su zaradili žute kartone, nakupili po pet javnih opomena, pa će morati da presede duel sa Levanteom u naredom kolu.

Gosti su do prednosti stigli u 40. minutu, levi bek Valensije Gaja je igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Usledila je provera uz pomoć VAR tehnologije, da bi glavni arbitar Havijer Estrada pokazao na belu tačku. Loptu je na kreč stavio Đerar Moreno, najbolji strelac ekipe je bio siguran, pa je tako stigao do 15. pogotka u sezoni. Šesti put je izveo penal u Primeri i šesti put pogodio, a krivac je za čak 44 odsto golova Viljareala ove sezone u prvenstvu (15/34).

Otišlo se na odmor, u nastavku je domaćin uglavnom držao loptu u svojim nogama, pretio, ali jalovo, dok je na momente Viljareal umeo da zasija i za tili čas se nađe u izglednoj prilici. Tako je Silesen morao da interveniše kod pokušaja Morena i Alfonsa Pedraze, pa je održavao svoju ekipu u životu.

Igrao se 70. minut kada je Grasijina ekipa prvi put ozbiljnije pripretila. Račić je poslao sjajnu loptu na levu stranu ka Gaji, ovaj je ubacio pred gol rivala, a Danijel Vas je bio najviši u skoku. Ipak, pogodio je samo prečku. U nastavku je odbrana Viljareala izbila loptu, ona je stigla do Gabrijela Pauliste, koji je poslao sjajan centaršut na levu stativu ka Gaji, ovaj je šutirao iz prve, ali pored gola.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Konačno su domaći igrači probili led u 86. minutu, pomogli su im gosti tako što su skrivli penal. Pao je Gomez u kaznenom prostoru rivala, posle gledanja snimka je Estrada ponovo pokazao na kreč, ali ovoga puta pred Serhiom Asenhom. Odgovornost je preuzeo Karlos Soler, poslao je loptu u jednu, iskusnog golmana Viljareala u drugu stranu i poravnao rezultat.

Emerijeva ekipa je bila na pragu trijumfa u 90. minutu, kada je u kaznenom prostoru rivala loptu prihvatio Karlos Baka, ali je Silesen nastavio sa sjajnim intervencijama, pa je uspeo da ukroti i pokušaj iskusnog Kolumbijca. Nije prošlo ni 60 sekundi, dobra lopta Olive na drugoj strani ga Guedesu, a sjajni Portugalac snažnim šutem trese mrežu gostiju za potpuni preokret na Mestalji. Do kraja nije bilo vremena da Viljareal pokuša da dođe do boda, pa je tako i posle dva puna meseca neuspeha ostao bez trijumfa.

PRIMERA – 26. KOLO

Petak

Valensija - Viljareal 2:1 (0:1)

/Soler 86 p, Guedes 90+1 - Moreno 40 p/

Subota

14.00: (3,00) Valjadolid (2,75) Hetafe (2,80)

16.15: (5,60) Elče (3,50) Sevilja (1,70)

18.30: (3,00) Kadiz (2,95) Eibar (2,60)

21.00: (5,50) Osasuna (3,80) Barselona (1,65)

Nedelja

14.00: (2,85) Ueska (3,05) Selta (2,65)

16.15: (2,75) Atletiko M. (3,00) Real M. (2,80)

18.30: (1,55) Sosijedad (4,00) Levante (6,25)

21.00: (1,62) Bilbao (3,70) Granada (6,00)

Ponedeljak

21.00: (1,85) Betis (3,45) Alaves (4,50)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

PREOKRET U ZAVRŠNICI: Valensija potopila ‘Žutu podmornicu’! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 06.Mar.2021

U 26. kolu španske primere ekipa Valensije slavila je protiv Viljareala rezultatom 2:1 (0:1). Iako je ekipa Unaja Emerija imala prednost sve do 86. minuta, na kraju je Valensija napravila veliki preokret i slavila na Mestalji golovima Karlosa Solera i Gonsala Guedesa. Ovo je osmi vezani meč Viljareala...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.