Nastavlja se borba za Žućkovu levicu – nova senzacija ili derbi u finalu?

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 10:20

Nastavlja se borba za "Žućkovu levicu" – nova senzacija ili derbi u finalu?

Zavese su pale na prvi deo takmičenja na Kupu Radivoja Koraća u Nišu. Poglavlje četvrtfinale je završeno i sprema se scena za četiri najbolje ekipe, odnosno polufinale.

Oseća se košarkaška euforija u gradu, Niš je još jednom pokazao da je odličan domaćin. 


Bili smo svedoci četiri uzbudljiva meča u dva dana, a Kup je pokazao da je nepredvidivo takmičenje i da ukoliko su ekipe delimično ujednačene, nema favorita. 


Među najboljim ekipama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su se našli Čačak 94 i Vojvodina, kao predstavnici Košarkaške lige Srbije, a nasuprot njima dva evroligaša Crvena zvezda i Partiza . 


Danas od 17 čssova, Čačak 94 izlazi na megdan Zvezdi, dok od 21 čas gledamo duel Partizana i Vojvodine. 


Već na početku turnira u četvrtak, Čačak 94 je na krilima Stefana Lakića i mladog Petra Grojića nadigrao gradskog rivala Borac i čekao drugog polufinalistu iz meča crveno-belih sa FMP-om. 


Ekipa iz Železnika je bez respekta odigrala protiv Zvezde, borila se do kraja, ali Dalibor Ilić na početku poslednjeg kvartala sa dve trojke i Davidovac u poslednjem minutu pogotkom za tri, uspeli su da poguraju ekipu Janisa Sferopulosa do duela sa “programerima”. 


Kao što se i očekivalo, hala je za taj duel bila skoro pa popunjena, tu su bili i navijači Zvezde, dok je za prvi duel poseta bila mala.

Drugi dan Kupa, u petak, dobili smo nešto zanimljivije duele, iako utakmice nisu bile ispraćene rezultatskim egalom. 


U prvom meču sastale su se ekipa Vojvodine i Mege. Iako je ekipa iz ABA lige bila blagi favorit, naletela je na raspoložene Novosađane. 


Bivši đak Mege, Luka Ašćerić je diktirao tempo, pratili su ga nekadašnji član Crvene zvezde Petar Rakićević i Amerikanci Dzered Kaningem i Tajrel Dzonson. 


U jednom trenutku je Vojvodina imala i velikih +27, diktirala je ritam na meču i na kraju zasluženo slavila - 100:92. 


Definitivno da je mladi stručnjak Miloš Isakov Kovačević odlično spremio utakmicu i uspeo da nadmudri kolegu Marka Baraća i donese svom timu polufinale. 


Poslednji meč, odigran je između Partizana i Hercegovca iz Gajdobre. Iako je bilo jasno ko će u polufinale, što je i Isakov Kovačević na konferenciji objasnio, s obzirom da je već najavio duel sa Partizanom na konferenciji.

Partizan je kvalitetom mnogo ispred Hercegovca, razlike su izuzetno velike. Ipak, ekipa iz Gajdobre je uspela koliko-toliko da se održi u egalu do poluvremena.

Za njihov tim istorijski meč, predvođeni mladim stručnjakom Aleksandrom Komnenićem, koji je sa 32 godine života i bez preterano velikog iskustva izašao na megdan velikom Željku Obradoviću.

Za njih je to bila utakmica godine, tribine su bile dupke pune, a pored navijača Partizana, došao je određeni broj simpatizera iz Gajdobre. Napravili su odličan performans i koreografiju sa zastavom i snažno bodrili svoj tim.

Partizan je ipak na kraju rutinski u trećem i četvrtom kvartalu došao do pobede 92:67, uspevši da odmori nosioce igre za duel sa Vojvodinom.Hercegovac se sjajno borio i iskoristio svaki momenat proveden na parketu da ti momci uživaju.

Ostalo je još samo dva dana do kraja Kupa Radivoja Koraća, već u subotu uveče saznaćemo kome ide prvi trofej ove sezone.

Veliki favoriti za finale su Crvena zvezda i Partizan, velika većina priželjkuje taj duel i spremna je za spektakl. Sa druge strane imamo dve kvalitetne ekipe, koje su spremen da se bore do kraja sa "večitima" iako je velika razlika u kvalitetu.

Kao što je poznato, branilac trofeja su crveno-beli i pred njima je duel za četvrto uzastopno finale. Sa druge strane, Partizan dugo čeka na trofej u Kupu i da li je ovo pravi trenutak da dođe do "Žućkove levice".

Ipak, na putu im stoji odlična Vojvodina, potkovana sa iskusnim igračima, a tim upotpunjuju i mladi talenti.

Ko će se ove godine boriti u finalu? Ostaje da vidimo nešto posle 11 časova.

Podsetimo, prvi duel na programu je između Crvene zvezde i Čačka 94 od 17 časova, dok potom na teren izlaze Partizan i Vojvodina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.