Nastavak agonije za Rendžers

Izvor: B92, 06.Mar.2012, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak agonije za Rendžers

Fudbaleri Rendžersa nisu uspeli da se dogovore sa klubskom administracijom oko smanjenja zarada, na koje su primorani zbog lošeg stanja u klubu.

Najbolje plaćeni igrači čak su navodno ponudili da se odreknu 75 odsto zarade, što je njihova poslednja ponuda, koja će tek biti razmatrana.

"Daf end Felps", firma koja vodi stečajni postupak, odredila je ponedeljak kao poslednji rok za postizanje sporazuma, međutim, posle nedelju dana pregovora oko toga kako da se mesečno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uštedi million funti, nema dogovora.

Ljudi iz administracije razmotriće u toku dana predlog igrača, u nadi da će se naći kompromisno rešenje između smanjenja zarada i mogućeg gubitka posla. Najplaćeniji bi trebalo da se odreknu 75 odsto svojih zarada, dok bi oni slabije plaćeni pretrpeli manje sniženje plate. Ova ponuda odobrena je i od strane Fudbalske asocijacije Škotske.

Strpljene fudbalera, koji smatraju da je njihova ponuda bez presedana, već je na izmaku, jer nisu sigurni da će administracija biti zadovoljna ponuđenim.

"Svi koji učestvuju u ovom procesu žele da dođe do kompromisnog rešenja. Važno je ostvariti uštedu, a da to ne bude na štetu prvog tima. Neće biti lako postići balans i zato bih želeo da se zahvalim menadžeru Aliju Mekoistu, igračima i Fudbalskoj asocijaciji što se trude da pronađu rešenje koje će odgovarati svima. Svaka realna opcija biće uzeta u razmatranje” , rekao je stečajni upravnik Pol Klark iz firme "Daf end Felps”.

Ipak, do sada nije pronađeno rešenje po kojem bi igrači mogli prihvatiti toliko smanjenje zarada, a da ne ostanu bez posla.

"Ni u kom trenutku ne želim da kritikujem igrače zbog toga što se do sada nismo složili. Odricanja su velika i sigurno bi imala veliki uticaj na svakog pojedinačno. Da pojasnim, ne možemo naterati igrače na smanjenje zarada, oni moraju da se slože sa tim. Zamolili su nas da u toku dana razmotrimo njihovo poslednju ponudu, a da se ujutro opet sastanemo i pregovaramo, na šta smo mi pristali”, dodao je Klark.

Rendžers je otišao u stečaj pošto su britanske poreske vlasti dokazale da je klub oštetio Veliku Britaniju za 75 miliona funti, uključujući i kazne zbog neplaćanja poreza.

Škoti su tokom svoje 140 godina duge istorije osvojili čak 115 trofeja. Bili su šampioni Škotske rekordna 54 puta, 33 puta su osvojili nacionalni Kup, 27 puta Liga Kup, a 1972. godine su osvojili UEFA Kup pobednika Kupova, što je njihov jedini evropski trofej.

’Policajci’ su aktuelni šampioni i osvajači Liga Kupa Škotske, ali će skoro sigurno ostati bez titule pošto su prelaskom u stečaj kažnjeni oduzimanjem deset bodova, pa sada zaostaju čak 14 za najvećim rivalom Seltikom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.