Naši posle Australije: Tek sad počinje!

Izvor: MozzartSport.com, 13.Avg.2016, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naši posle Australije: Tek sad počinje!

Selektor Savić kaže da je odbrana bila superiorna, a Andrija Prlainović da ne vidi da je bilo koja ekipa u prednosti

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da se državni tim izdigao iznad pritiska i ostvario važnu pobedu protiv Australije (10:8), kao i da tek počinju odlučujuće bitke na olimpijskom turniru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Očekivano težak meč sa jakim rivalom bio je još specifičniji, teži, jer je imao kvalifkacioni karakter. Pobednik ide dalje, poraženi ispada. Imali smo ogroman pritisak koji smo sami sebi nametnuli“, rekao je Savić.

On je dodao da je ovim trijumfom svima pao teret sa leđa.

Odbrana je bila superiorna, ali je važno da je proradio napad. Poznati smo po međusobnom hrabrenju, očekujem još bolje dane. Da odigramo protiv Japana i da se okrenemo turniru koji tek počinje“, poručio je Savić.

Andrija Prlainović ističe da su igrači sve vreme verovali u sebe, iako niko nije očekivao da će se u poslednjoj deonici boriti za prolaz.

Za pritisak koji smo imali, greške su uobičajene. Znali smo šta bi za nas značilo ispadanje sa Igara. Počinjemo novi turnir i ne vidim da je bilo koja od osam ekipa u prednosti. Nemam ništa protiv što se ovako sve završilo“, zaključio je Prlainović.

Posle četiri meča u Grupi A, Srbija se nalazi na četvrtoj poziciji, a u poslednjem kolu igra sa Japanom koji je dosad pretrpeo sve poraze. Taj susret na programu je u ponedeljak od 03.00.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Vaterpolisti sijaju od optimizma: Idemo što dalje od ove žabokrečine, Igre tek počinju!

Izvor: Telegraf.rs, 13.Avg.2016

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da se nacionalni tim izdigao iznad pritiska i ostvario važnu pobedu protiv Australije (10:8), kao i da tek počinju odlučujuće bitke na Olimpijskom turniru...- Očekivano težak meč sa jakim rivalom bio je još specifičniji, teži, jer...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.