Izvor: MozzartSport.com, 29.Jul.2021, 06:59

Naš džudista razočaran posle rane eliminacije: Krenuo sam iz sve snage, ali nije vredelo

"Osećam u rukama da sam sa težinom u deficitu, što me malo tera da se trošim više nego oni, da bih nadomestio tu razliku. Stvarno mislim da sam im blizu, da ih sve tučem, pokazao sam i sebi da to mogu, samo danas nije išlo onako kako sam hteo..."

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Tokija)

Razočaran i tužan izašao je pred novinare naš džudista Aleksandar Kukolj posle izgubljene borbe u drugom kolu olimpijskog turnira u Tokiju. Verovao je da može daleko >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << više, ali je na kraju morao da se pomiri sa činjenicom da ide kući neostvarenih ambicija.

"Ništa gore nema nego davati izjave posle izgubljene borbe, ali to je džudo", rekao je Kukolj. "Dva i po minuta izgleda da liči na nešto. Ja sam u krajnjem slučaju izgubio od ovog momka na pretposlednjem takmičenju u borbi za medalju, išli smo na zlatan bod. Međutim, znao sam da me zlatan bod neće voditi bliže ka pobedi, jer mi je stilski najgori od svih 25 boraca. Stilski mi ne odgovara… Ali ne opterećujem se mnogo žrebom, ako sam dobar mogao sam i ovo baciti brzo, pa da mi ispadne lak žreb. Korejanci su izmislili borbu za gard, išao sam što agresivnije, da bi uopšte imao nekakvu šansu, a ne da idem na sigurno i onda da izgubim za malo, ali opet da izgubim. Baš me briga za koliko ću da izgubim… Tako da, išao sam iz sve snage, ali ne vredi. Danas nije vredelo."

Naš džudista je nedavno promenio kategoriju, sa 90 kg prešao je u takmičenje do 100 kg.

"Osećam ih ja u rukama, da sam sa težinom u deficitu. To me malo tera da se trošim više nego oni, da bih nadomestio tu razliku. U smislu više stiskanja, moram još da radim za ovu kategoriju. Stvarno mislim da sam im blizu, da ih sve tučem, pokazao sam ja i sebi da to mogu. Samo danas nije išlo onako kako sam ja hteo da ide."

Definitivno je Kukolj naletao na rivala koji mu apsolutno ne odgovara.

"Ja sam se kvalifikovao ispod nosioca, tako da sam znao da ću ići na nosioca u grupi. Trojicu od njih sam pobeđivao, a sa većinom se nisam borio. A od ovog nosioca sam gubio, kao i od Fonseke. Ne treba da budeš genije pa da vidiš da štrkljam dugačak i da mi ti niži borci koji se podvlače dole, prirodno ceo život, da mi ne odgovaraju. Pobeđivao sam ih i oni su mene, ali jednostavno kada neko ceo život najbolje radi ono što tebi ne odgovara, to je najveći izazov uvek. Nekad prođe, nekad ne…", završio je Kukolj.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.