Naredne Evropske igre u Zapadnoj Evropi

Izvor: B92, 24.Jun.2015, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Naredne Evropske igre u Zapadnoj Evropi"

Predsednik Evropskih olimpijskih komiteta Patrik Hiki rekao je da bi voleo da se naredne Evropske igre održe u nekoj od zemalja Zapadne Evrope.

Prve Evropske igre održavaju se u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu, a naredne Igre, 2019. godine trebalo je da budu održane u Holandiji, ali se ta zemlja povukla iz organizacije zbog neslaganja političara oko troškova. Hiki je rekao da bi domaćin iz Zapadne Evrope osigurao "geografsko širenje", posle Azerbejdžana.

"To >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je još moguće, ali ako ne uspemo, izabraćemo najbolje mesto za Evropske igre", rekao je Hiki.

On je naveo da su četiri grada izrazila interesovanje za organizaciju Evropskih igara 2019. godine, ali nije želeo da otkrije o kojima se radi, i dodao da će odluka o domaćinu biti doneta do kraja godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.