Narandžasti Inter protutnjao Napuljem i vratio se na vrh Serije A

Izvor: B92, 03.Dec.2023, 23:43

Narandžasti Inter protutnjao Napuljem i vratio se na vrh Serije A

Fudbaleri Intera upisali su treću pobedu na gostovanju Napoliju, jer su sa 3:0 (1:0) slavili na stadionu Dijego Armando Maradona.

Inter se posle ove pobede vratio na prvo mesto Serije A.

Napoli je nastavio seriju loših rezultata na svom terenu, jer je upisao treći poraz u poslednja četiri meča u Napulju

NIje sada ništa menjao i mešao sastav kao na meču protiv Benfike, Simone Inzagi, pa je tako Inter na ovom meču izašao u najačem sastavu, sa druge >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strane povratnik na klupu Napolija Valter Macari je takođe izveo najjačih 11 u ovaj derbi meč 14. kola Serije A.

Prepustio je Inter kao i u duelu protiv Juventusa sredinu terena svom rivalu i vrebao svoje šanse prosle grešaka fudbalera Napolija.

Ali je prvu ozbilnu šansu na utakmici imao Inter. Sjajno su kombinovali napadači Intera Lautaro Martines i Markus Tiram, lopta je posle udarca Francuza završila u mreži, ali su se uzaludno radovali navijači i fudbaleri Intera, jer je Tiram bio u ofsajdu tako da je ovaj gol na kraju bio poništen.

Jedna naizgled sporna situacija desila se u kaznenom prostoru Intera, kada je oboren Zambo Angisa koji je tražio od glavnog sudije meča Davidea Mase da pokaže na belu tačku. ali to se na kraju nije desilo.

Najbolju šansu u prvom delu meča Napoli je imao u 36. minutu kada je Mateo Politano sa ivice kaznenog prostora snažno šutrao ka golu Intera, ali nije imao sreće jer je lopta pogodila prečku.

Mogao je Napoli da bude kažnjen posle samo tri minuta igre, ali Lautaro Martines nije iskoristio šansu, jer je tukao po sredini gola, gde je bio Meret.

Kazna je na kraju ipak stigla, Inter je u smiraj prvog dela igre došao do prednosti. Dugo su gosti koji su na ovom meču igrali u narandžastim dresovima kombinovali, lopta je prvo bila na levoj strani, gde je Dimarko poslao u kazneni prostor, tu je Damfris vratio u sredinu gde je Barela pustio loptu Čelhanoglu, koji je topovskim udarcem loptu poslao u donji desni ugao gola Napolija za vođstvo Intera od 0:1.

Tim rezultatom je završeno prvo poluvreme.

Veliku šansu je ima Kviča Kvarackelija koji je u 58. minutu ispratio sjajno dodavanje, ušao u kazneni prostor, a potom je iskosa sa leve strane šutirao ka golu Intera, ali je Jan Zomer se pružio koliko je dugačak i poslao loptu u korner.

I onda samo četiri minuta kasnije ponovo kazna. Izvukao se na levu stranu Lautaro Martines koji je video Nikolu Barelu da se ubacuje po sredini, poslao mu dobar pas, koji je Italijan lepo prihvatio prevario dva fudbalera Napolija i lako savladao Mereta.

Taj gol je presekao Napoli, koji su do kraja meća imali šanse, najviše preko Osimena, ali je bilo jasno da do gola će teško doći, tako da je Inter na kraju sa nulom ispred imena ekipe sa juga Italije, što samo potvrđuje podatak da je Inter jedna od najboljih odbrana u ligama petice.

Tačku na i je stavio Markus Tiram koji je u 85. minutu u matu od tri poteza na došao do trećeg gola. Prvo je Dimarko poslao loptu ka Kvadradu na desnoj strani, Kolumbijac je uputio u kazneni prostor gde je Tiram ubacio u mrežu.

Inter je posle ove pobede stigao do svog 35 boda, što je dva više od Juventusa koji je na drugom mestu Serije A, sa druge strane ekipa Napolija je sada na petom mestu tabele.

U sledećem kolu Inter će dočekati Udineze, dok će Napoli gostovati Juventusu.

Serija A 14. kolo

Nedelja:

Leče – Bolonja 1:1 (0:0)

Pikoli 90+10 – Likojanis 68

Fiorentina – Salernitana 3:0 (2:0)

Beltran 6, Sotil 18, Bonaventura 56

Udineze – Verona 3:3 (2:1)

Kabasele 16, Luka 30, 72 – Đurić 37, Engonge 61, Henri 90+6

Sasuolo – Roma 1:2 (1:0)

Mateuš Enrike 25 – Dibala 76p, Kristensen 82

Napoli – Inter 0:3 (0:1)

Čalhanoglu 44, Barela 62, Tiram 85


Ponedeljak

20:45 Torino – Atalanta

Subota

Đenoa – Empoli 1:1 (1:0)

Malinovski 37 – Kančelijeri 67

Lacio – Kaljari 1:0 (1:0)

Pedro 8

Milan – Frosinone 3:1 (1:0)

Jović 43, Pulišić 50, Tomori 74 - Brešanini 82

Petak

Monca – Juventus 1:2 (0:1)

Karboni 90+1 – Rabio 12, Gati 90+4

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.