Napuljska krv proključala u Rimu: Večni grad dočekao novog fudbalskog majstora (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 08.Feb.2015, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napuljska krv proključala u Rimu: Večni grad dočekao novog fudbalskog majstora (VIDEO)

Mladi Danijele Verde prvi put zaigrao od starta u prvom timu Rome i proglašen za igrača utakmice sa Kaljarijem na Sardiniji

Kada vas muka natera u stanju ste da napravite takve odluke kakve vam u normalnim okolnostima nikada ne bi pale na pamet. Uprkos tome što se njegov tim u pripremnom periodu najviše pojačao u samom špicu napada, trener Rome Rudi Garsija u današnjem meču protiv Kaljarija  bio je prinuđen da na teren od starta u samom špicu napada ubaci >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mladog 18-godišnjeg golgetera Danijelea Verdea, što se pokazalo kao izvanredan potez, koji bi mogao da bude od istorijskog značaja za talentovanog fudbalera, Romu, ali i italijanski fudbal.

Italijanski mediji, već nakon prvih 45 minuta utakmica koje su počele od 15 časova, brujali su samo o Danijeleu Verdeu, kojeg su zbog visine od samo 170 centimetara novinari počeli da oslovljavaju „patuljkom“. Romin talenat kompletnu utakmicu na Sardiniji odigrao je stilu velikog majstora, a kada je u 37. minutu fantastičnim potezom izbacio kompletnu odranu Kaljarija i namestio pogodak Ademu Ljajiću, postalo je jasno da se u toj levici nalazi prvava magija, što je potvrđeno i u nastavku meča kada je centaršut sa leve strane poslao tačno na volej Leandru Paredesu.



Roma u ovom trenutku možda izgleda kao tim koji nije u stanju da se juri sa Juventusom za šampionsku titulu, ali je 2010. godine dobila možda istorijski okršaj sa Starom damom, kada je "otela" 14-godišnjeg Napolitanca i dovela ga u svoju Trigoriju. Zahvaljujući prefinjenoj tehnici i zavidnoj brzini, Verde je dugo pokrivao levi bok, igrao na poziciji ofanzivnog veziste, i polušpica, ali je zahvaljujući izraženom napadačkom instiktu prekomandiovan na poziju najisturenijeg napdača. Međutim, način na koji je uposlio Adema Ljajića sigurno će ga pripližiti poziciji iza najisturenije linije tima.

Pre početka ove sezone italijanski mediji su ga proglasili možda i najvećom nadom Romine Primavere, koju trenira Alberto de Rosi, otac zamenika kapitena Vučice Danijelea. Verde je već na samom početku sezone sa dva pogotka u šampionatu mladih timova i jednog u Ligi šampiona za mlade skrenuo pažnju Rudija Garsije na sebe.

Francuski strateg ga je 17. januara ove godine prvi put ubascio u vatru i to na teškom gostovanju u Palermu, kada je zamenio Iturbea u 75. minutu, a pošto je bilo jasno da je položio prijemni našao se na terenu i u finišu meča sa Empolijem u prošlom kolu.

„Ulazak protiv Palerma bio je vrlo emotivan za mene. Zahvalan sam treneru koji je verovao u mene i trudiću se da mu to uzvratim na terenu. Kada me je pozvao da uđem, mislio sam da zove Majkona, ali kada je rekao da misli na mene počele su noge da mi se tresu, sve se treslo“, iskren je bio Verde, koji je nakon samo dva ulaska sa klupe dobio šansu od prvog minuta i u potpunosti je opravdao.

Od nade do velike zvezde put izuzetno dug i naporan, ali u Rimu već dugo čekaju asa iz sopstvenih redova, kakvi su u sadašnjem timu samo veterani Frančesko Toti i Danijele de Rosi.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.