Napoli zna i sa malima! Pipita ne prašta treći put (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2015, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napoli zna i sa malima! Pipita ne prašta treći put (VIDEO)

Napolitanci naučili kako da pobeđuju i u onim tvrdim utakmicama kada imaju breme favorita

Napoli je u strašnoj formi! Četa sa San Paola ruši sve pred sobom i nudi sve više argumenata u dokazivanju da je ekipa kadra da istrči do kraja trku za Skudeto. Napoli je večeras zabeležio šestu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima, a žrtva je bio Kjevo na Bentegodiju. Gol Gonzala Iguaina je bio dovoljan za tri boda i trijumf od 1:0.

Napolitanci su u velikom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << naletu forme. Pobedili su na petom od poslednjih šest mečeva u Seriji A. Za razliku od prethodnih duela kada su skidali skalpove velikanima (Lacio, Juventus, Milan i Fiorentina) večeras su pokazali da umeju i protiv „malih“. Da znaju kako se osvajaju bodovi na utakmicama „pod moranje“ kada mnogo više može da se izgubi nego da se dobije.

Upravo je na ovakvim utakmicama Benitezov Napoli prethodnih sezona pravio kobne kikseve koji su ih izbacivali iz trrke za titulu. Kod Maurucija Sarija se sve promenilo. Napoli ne prašta, ne gubi koncentraciju, igra napadački, ali pametno.

Večeras su bili daleko bočljmni rival, ali im nije krenulo baš najbolje. Gonzalo Iguain je u prvih pola sata dva puta pogodio stativu i izgledalo je da su to one utakmice u kojima favorit na kraju skupo plati za promašaje. Pogotovo što ni Kjevo nije bio totalni autsajder i nekoliko puta je opasno zapretio.

Ali, Pipita treći put ne oprašta...

U 58. minutu jer Gulam prošao po levoj strani i ciljao Iguaina koji je u maniru rasnog strelca naleteo na loptu i iz prve je zakucao pod prečku. Dovoljno da Napolitancima padne teret s leđa. Imali su u nastavku šanse i za ubedljiviju pobedu, pretio je i Kjevo, ali završeno je zasluženom pobedom Sarijevog tima koji se bodovno izjednačio sa Fiorentinom, Laciom i Interom na drugom mestu, sa dva boda manje od lidera Rome.



SERIJA A - 9. KOLO:

Empoli - Đenova 2:0 (1:0)

/Krunić 44, Zelinski 57/

Karpi – Bolonja 1:2 (1:0)

/Leticija 24 - Gastaldelo 47, Masina 90+3/

Palermo - Inter 1:1 (0:0)

/Đilardino 66 - Perišić 60/

Nedelja:

Sampdorija – Verona 4:1 (3:0)

/Murijel 11, Zukanović 28, Sorijano 45, Eder 54 - Jonica 75/

 Juventus – Atalanta 2:0 (1:0)

/Dibala28 , Mandžukić 49/

Milan – Sasuolo 2:1 (1:0)

/Baka penal 31, Luiz Adrijano 86 - Berardi 53/

Udineze – Frozinone 1:0 (1:0)

/Lodi 20/

Fjorentina – Roma 1:2 (0:2)

/Babakar 90+4 - Salah 6, Žervinjo 34/

Lacio – Torino 3:0 (1:0)

/Lulić 40, Anderson 70, 90+4/

Kjevo - Napoli 0:1 (0:0)

/Iguain 58/

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

I Napoli u lovu na "Skudeto"! (video)

Izvor: Sportske.net, 25.Okt.2015

Napoli odneo bodove iz Verone i ostao među vodećim timovima...Tvrda utakmica na "Bentegodiju", dobro organizovani Kjevo je odolevao u prvom poluvremenu protiv Napolija. Gosti su dva puta mogli do prednosti, ali je prvi Iguainu Bizari odbranio šut, a nakon toga je "Pipita" šutirao preko gola. Najbolju...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.