Izvor: MozzartSport.com, 28.Okt.2021, 23:09

Napoli rasturio Mihinu Bolonju, Osimen je čovek odluke i kada ne zatrese mrežu (VIDEO)

Napolitanci došli do devete pobede u 10 mečeva i opet se izjednačili sa Milanom

Napoli je opet uz Milan na čelu tabele Serije A. Napolitanci su večeras opravdali ulogu favorita i deklasirali Bolonju sa 3:0 pa dele prvo mesto sa Rosonerima. Neverovatnih 28 od mogućih 30 bodova verovatno nisu očekivali ni najveći optimisti podno Veziva. Remi bez golova u Rimu je brzo zaboravljen i Napoli se vratio na trijumfalni put.

Od starta meča je bila očigledna namera Napolija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da dominira i gostiju da se brane. Viktor Osimen je bio akter svake opasne situacije pred golom Bolonje. Spakovao je prvu veliku šansu Insinjeu ali je kapiten Napolitanaca oklevao kada je izašao pred Skorupskog i sjajna šansa je otišla u nepovrat.

Onda je na scenu stupilo još jedno jako oružje Napolitanaca. Španski vezista Viktor Ruiz je postao specijalista za šuteve sa distance. U 17. minutu je postigao prelep gol u svom stilu. Sa 20 metara je poslao neodbranjiv hitac u mrežu Bolonje i načeo goste. Ruizu je ovo bio čak deveti gol šutem van šesnaesterca u poslednje tri sezone. U istom periodu nije dao nijedan pogodak iz kaznenog prostora. Šutevi sa 20 metara mu dođu kao penal nekim igračima…

A penali su ove sezone bili ozbiljna muka za Lorenca Insinjea. Kapiten Napolija je promašio čak tri od pet penala koje je šutirao od početka sezone. Večeras je našao rešenje i za taj problem. Prvi penal je iskoristio u 40. minutu. Prethodno je Medel skolnio rukom loptu ispred Osimena.

Insinje je i pogodio i drugi penal večeras. U 59. minutu. Opet je Osimen uradio veći deo posla i naterao Mbajea da napravi faul za najstrožu kaznu. Do kraja meča je Osimen nastavio da pravi probleme gostima ali mu se večeras nije dalo da zatrese mrežu.

SERIJA A - 10. KOLO

Utorak

Venecija - Salernitana 1:2 (1:0)

/Aramu 14 - Bonacoli 63, Skjavone 90+5/

Specija - Đenova 1:1 (0:0)

/Đasi 66 - Krišito 86 penal/

Milan - Torino 1:0 (1:0)

/Žiru 14/

Sreda

Juventus - Sasuolo 1:2 (0:1)

/Mekeni 76 - Fratezi 44, Lopez 90+5/

Sampdorija - Atalanta 1:3 (1:2)

/Kaputo 10 - Askildsen 17ag, Zapata 21, Iličić 90+5/

Udineze - Verona 1:1 (1:0)

/Sakses 3 - Barak 83pen/

Kaljari - Roma 1:2 (0:0)

/Pavoleti 52 - Ibanjez 71, Pelegrini 78/

Empoli - Inter 0:2 (0:1)

/D'Ambrozio 34, Dimarko 66/

Lacio - Fjorentina 1:0 (0:0)

/Pedro 52/

Četvrtak:

Napoli - Bolonja 3:0 (2:0)

/Ruiz 17, Insinje 41 penal, 62 penal/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.