Napoli prekinuo pobedničku seriju Fiorentine

Izvor: Politika, 18.Okt.2015, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napoli prekinuo pobedničku seriju Fiorentine

Fudbaleri Napolija savladali su na „San Paolu” goste iz Firence sa 2:1 (0:0). – Aleksandar Mitrović strelac u ubedljivoj pobedi Njukasla nad Noričem 6:2 (3:2)

Fudbaleri Napolija pobedili su, na svom terenu, Fiorentinu sa 2:1 (0:0) u jednom od dva derbi susreta osmog kola italijanske Serije A.

Prednost domaćoj ekipi doneo je Lorenco Insinje u 46. minutu. Nikola Kalinić poravnao je rezultat u 73. ali je samo dva minuta kasnije Gonzalo Iguain postigao gol za domaćina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ispostaviće se i odlučujući.

Napoli je ovim trijumfom prekinuo seriju od pet uzastopnih pobeda Fiorentine u Seriji A, ali je klub iz Firence i pored toga ostao na prvom mestu na tabeli sa 18 osvojenih bodova.

Sasuolo je na svom stadionu savladao Lacio sa 2:1 (1:0). Golove za domaću ekipu postigli su Domeniko Berardi u sedmom i Simone Misorili u 60. minutu, dok je strelac jedinog pogotka za Lacio bio Felipe Anderson u 67. minutu.

Srpski reprezentativci Dušan Basta i Sergej Milinković – Savić odigrali su svih 90 minuta u dresu „nebeskoplavih”, ali nisu imali zapaženiji ulogu u porazu svog tima.

U preostalim utakmicama dana, Atalanta je kao domaćin pobedila Karpi sa 3:0, Verona i Udineze su odigrali nerešeno 1:1, Đenova je savladala Kjevo sa 3:2, pogotkom u 92. minutu, dok je Frozinone bio bolji od Sampdorije sa 2:0.

U poslednjem meču, ujedno i drugom u derbiju kola, večeras se od 20.45 sastaju Inter i Juventus.

U jedinom duelu engleske Premijer lige Njukasl je ubedljivo slavio protiv Noriča sa 6:2 (3:2). Četvrti gol za domaćina postigao je naš reprezentativac Aleksandar Mitrović. On je u 64. minutu, posle odličnog dodavanja Sisoka, snažnim udarcem savladao golmana Noriča Rudija. Meč je obeležio holandski fudbaler Đorđino Vajnaldum, koji je postigao četiri gola.

U nemačkoj Bundesligi Hanover je kao gost savladao Keln sa 1:0 (1:0), u utakmici devetog kola. Strelac gola, koji je Hanoveru doneo drugu uzastopnu pobedu, bio je Leon Andreasen u 38. minutu.

Od 57. minuta za ekipu Kelna igrao je srpski fudbaler Miloš Jojić.

Fudbaleri madridskog Atletika savladali su u San Sebastijanu domaći Sosijedad sa 2:0 i petom pobedom ove sezone preuzeli četvrto mesto na tabeli španske Primere.

Tim Dijega Simeonea vodio je u Baskiji još od 9. minuta golom Grizmana, u nastavku je uspešno odolevao pritisku domaćina, da bi pred sam kraj Fereira overio važan trijumf Madriđana.

Sosijedad je utakmicu završio sa devetoricom pošto su u finišu Rejes i Žonatas morali van terena zbog dva zuta kartona dodeljenih zbog nesportskog ponašanja.

Ranije u toku dana Selta je kao gost iznenadila Viljareal (2:1) i po broju bodova (18) izjednačila se sa Real Madridom i Barselonom.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.