Napoli nema ko da zaustavi! Sampdorija i neki novi klinci su hit (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 29.Okt.2017, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napoli nema ko da zaustavi! Sampdorija i neki novi klinci su hit (VIDEO)

Lider se ne zaustavlja, Đampaolo radi sjajan posao sa Sampom

Pritiskaju Juventus, Lacio, Inter, Roma... Ali Napoli na svaki pritisak odgovara sa makar po tri gola u mreži rivala! Lider iz Napulja ne spušta gas i nemilosrdno gazi sve pred sobom. Nova žrtva pobesnelih napolitanaca je bio Sasuolo.

Napoli je bez mnogo problema spakova tri komada u mrežu Sasuola, ispratio ga sa 3:1, zadržao tri boda prednosti u odnosu na Juve i Lacio, pet u odnosu na Inter koji ima meč >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << manje. Napoli je opet igrao brzo, lepo za oko, atraktivno, ali i gostujuća odbrana je nudila poklone.

Kod prvog gola je Aćerbi izgubio loptu u svom šesnaestercu, a Alan nije propustio takav poklon i razgalio je domaću publiku. Izjednačujući pogodak Falćinelija u 41. minutu je trajao kratko. Napolijev trener Mauricio Sari je poznat kao perfekcionista koji mnogo pažnje poklanja prekidima. Danas se pokazalo i zašto. Kaljehon je izjednačio posle kornera u 44. minutu, a Mertens je postavio konačnih 3:1 posle lepe akcije iz kornera. Rutinska pobeda Napolitanaca koji imamu 10 pobeda iz 11 mečeva, samo im se Inter provukao sa remijem bez golova.

Osim Napolija, popodne u Seriji A je obeležila i Sampdorija. Đenovljani su hit prvenstva, razbili su Kjevo sa 4:1 i drže sjajno šesto mesto na tabeli. Trener Đampaolo je od Dorije napravio  prelep tim. I lansirao neke nove klince posle odlazaka Šika i Škrinijara. Karol Lineti je jedan od njih, a danas je novim pogotkom otvorio vrata pobede. A možda i najveći kapotal Sampa u ovom trenutku je urugvajski vezista Lukas Toreira (21). Danas je pokazao kakvim arsenalom raspolaže... Posle izjednačujućeg gola Kaćatorea, spektakularnim udarcem iz slobodnjaka je opet vratio domaće u vođstvo. Zapata je posle asistencije Kvaljarele prelomio pitanje pobednika, da bi Toreira još jednim močnim udarcem sa distance stavio tačku na pobedu i pokazao zašto je u notesima velikih italijanskih klubova.

Iznenađenje dana je napravio Krotone koji je na svom terenu savladao Fiorentinu 2:1. Uz obilatu pomoć očajne odrbane gostiju koja je u prvih 20 minuta amaterskim rekacijama i postavkama dozvolila Budimiru i Troti da tresu mreže. Benasi je u 44. minutu vratio nadu Violi, ali je Krotone uspeo da odoli do kraja.

Neprijatno je iznenadila i Atalanta koja je poražena u Udinama. Prosečni tim Zebri je slavio 2:1, iako je Jasmin Kurtić doveo goste u vođstvo. Međutim, De Pol je iz penala poravnao, a Barak pogodio za preokret. Atalanta je imala zicer da izvuče makar bod, ali je Bizari odbranio Kristanteov penal u 85. minutu.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.