Napeta subota u NFL-u

Izvor: B92, 09.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napeta subota u NFL-u



St. Louis Ramsi savladali su Seattle Seahawkse 27-20 u prvom wild card meču ovogodišnjeg playoffa, dok su rano jutros Jetsi kao i Ramsi pobedili favorizovanu ekipu Chargersa u gostima, u produžetku 20-17. Oba poražena tima nisu prvi put u ovoj situaciji, jer su Seahawksi drugu sezone zaredom ispali u prvoj rundi playoffa, a ukupno 6 put zaredom, sa zadnjom playoff pobedom pre 20 godina, a trener Chargersa je još jednom "opravdao" svoju reputaciju trenera koji ne ume da pobeđuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << velike utakmice.

Ramsi su došli u Seattle kao 8-8 tim, i nakon pobede postali su prvi tim sa tim skorom koji je zabeležio playoff pobedu. Hasselbeck je kao i prošle godine u Green Bayu postavio timski rekord u broju jardi pasom, ovoga puta sa 341, ali je Marc Bulger imao odgovor sa ukupno 313 jardi dodavanjem. Oba tima su bla iznenađujuće čvrsta protiv trčanja, jer je Alexander imao samo 40 jardi na jednoj, a Faulk 55 na drugoj uz jedan touchdown.

Poveli su gosti touchdown dodavanjem Bulgera do Holta koji je meč završio sa 6 hvatanja za 108 jardi. Seahawksi su prvo smanjili na 7-3, da bi Faulk početkom druge četvrtine uneo loptu sa jedne jarde u end zonu. Aktivan rezultat na poluvremenu donosi Bobby Engram koji je uhvatio dodavanje Hasselbecka za touchdown sredinom druge četvrtine za 14-10 rezultat na poluvremenu.

U trećoj četvrtini Seahawksi postižu još jedan FG, ali i Ramsi postižu tri poena pa održavaju porednost od 4 poena do poslednje četvrtine. Tada domaći konačno prelaze u vođstvo TD hvatanjem Darrella Jacksona koji je bio odličan sa 12 hvatanja za 128 jardi.

Ipak, već u narednom napadu Ramsi postižu nova tri poena za poravnanje rezultata 20-20, a na nešto više od dva minuta do kraja Bulger upošljava tight enda Camerona Cleelanda za vođstvo 27-20.

U poslednjem napadu Seahawksi dolaze do prvi napad za gol situacije, i posle potrošena tri napada kreću u odlučujući četvrti napad. Hasselbecku je malo nedostajalo da krene sam, ali kad je uvideo da neće ući u end zonu, odlučio se za dodavanje do Engrama, koji je kao toliko puta na ovoj utakmici, kao i u prethodne dve sezone ispustio, ono što je trebalo biti lako hvatanje.

Ramsi su tako pobedili Seahawkse po treći put ove sezone, i plasirali se u divisional rundu NFC-a i pored sezone pune oscilacija.

Chargersi su po kišovitom vremenu na Qualcomm stadionu dočekali Jetse, na klizavom terenu koji je na kraju bio jedan od presudnih faktora. Nate Kaeding je promašio naizgled lak FG sa 40 jardi u produžetku što su Jetsi iskoristili i već u narednom napadu postigli 3 poena za pobedu 20-17.

Chad Pennington je briljirao za pobednički tim i tako na trenutak utišao kritičare koji već nedeljama pišu vrlo negativne komentare o njegovoj igri. kompletirao je 23 od 33 dodavanja za 279 jardi i dva touchdowna, dok je "comeback" igrač godine takođe bio dobar sa 319 jardi pasom, dva touchdowna, ali i jednom presečenom loptom.

Dva od pet najboljih running backova lige su zaustavljena od strane dve od pet najboljih run odbrana lige. Tomlinson je nosio loptu 26 puta za samo 80 jardi, a Martin 18 puta za 66 jardi. Ipak odlučujuću prednost Jetsima je doneo LaMont Jordan sa 50 jardi trčanjem, od kojih je jedan "beg" odbrani Chargersa došao u produžetku u odlučujućem napadu Jetsa.

Jetsi su došli u poziciju da povedu već u prvom napadu ali je Brien promašio FG sa 33 jarde. Prva četvrtina je završena bez poena, a Chargersi su prvi poveli touchdown hvatanjem Keenana McCardella. Jetsi u tim trenucima igraju dosta smušeno, ali ipak su iskoristili slab punt Chargersa i kaznu od 15 jardi kojom su uzeli loptu duboko u polovini domaćih i poentirali dodavanjem Penningtona do Bechta. To kao da je preokrenulo stvari u korist Jetsa jer su dominirali terenom u trećoj četvrtini, postižući deset poena u tom periodu, od toga jedno prelepo touchdown dodavanje Penningtona do Mossa dugo 47 jardi.

Ipak, Chargersi se vraćaju u poslednjoj deonici; prvo šutem Kaedinga, a onda uspešnom odbranom uzimaju loptu od Jetsa na pet minuta do kraja.

U poslednjem napadu su potrošili vreme i došli na jedan jard od gola Jetsa u svom trećem napadu. Tomlinson je oboren iza linije scrimmagea za četvrti napad, koji je ovoga puta pripao Breesu. Brees je uputio pas u end zonu koji je oboren, i kad su već svi pomislili da su Jetsi dobili ovaj meč, zastavica je bačena zbog nasrtaja Erica Bartona na Breesa nakon što je ovaj izbacio loptu, što je dalo novi napad Chargersima.

Odmah sledeći pas je bio uspešan do Antonio Gatesa pa je meč otišao u produžetak. Chargersi su prvi uzeli loptu i odmah je ispucali, što su uradili u Jetsi.

Chargersi su zatim povezali uspešan napad i došli u poziciju za pobedu, ali je Kaeding promašio FG. Jetsi su iskoristili taj poklon i na kraju slavili u meču koji su već imali dobijen, a zatim izgubljen u samo nekoliko minuta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.