Izvor: MozzartSport.com, 31.Mar.2021, 18:15

Napadač u centru pažnje Španaca: Jović ponovo po starom, Real razmišlja o prodaji

Dva meseca golgeterskog posta ponovo pokrenula priče o sudbini centarfora Madriđana

Tri gola i dve asistencije tokom novembarskih izazova Orlova, nagovestili su buđenje Luke Jovića, a vrlo dobar start na pozajmici u Ajntrahtu čak je i doveo u pitanje odluku Zinedina Zidana da se odrekne srpskog napadača pred prolećne izazove. Međutim, niz utakmica bez golgeterskog učinka u timu iz Frankfurta, uz činjenicu da je i u nacionalnom dresu ostao u senci, bili su >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << povod da se centarfor ponovo nađe na nišanu kritičara.

Prema pisanju španskog Asa, ljudi iz sportskog sektora Reala pomno prate svaki Jovićev korak od trenutka kad je prešao u Ajntraht i nemaju mnogo razloga za zadovoljstvo učinkom od januarskog prelaska na pozajmicu. Srpski napadač u redove tima iz kojeg se i otisnuo na Pirinejsko poluostrvo došao je u potrazi za minutažom, a dva gola na premijeri protiv Šalkea, uz pogodak dva kola kasnije na gostovanju Bilefeldu, predstavljali su idealan početak, međutim vrlo brzo se ispostavilo da sve vredno pomena zapravo staje u pomenute dve utakmice.

Osam mečeva bez gola, na kojima je uglavnom dobijao šansu na kašičicu, u trenucima kada je bio potreban odmor ove sezone briljantnom Andreu Silvi, odrazilo se na status i u nacionalnom timu, te je centarfor rođen 1997. godine ostao u senci Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića.

Jovićev status u timu Dragana Stojkovića Piksija skrenuo je pažnju i Asa koji ističe da je napadač za nekoliko meseci od startera i strelca golova protiv Škotske i Rusije stigao do treće opcije i zbirno 25 minuta na tri utakmice. Ipak, španski list naglašava da je Jović zadovoljan izborom da se na šest meseci preseli u Frankfurt uz podsećanje na nedavnu izjavu datu Bildu da će "o potencijalnom ostanku u Ajntrahtu razmišljati kad se završi sezona".

Usled dva meseca golgeterskog posta Španci ističu da se Jović "vratio na stari put" i da je doveo u pitanje dalje ulaganje kluba u njega, kao i da se u Madridu razmišlja o njegovoj eventualnoj prodaji na leto kako bi se vratio makar deo od čak 60.000.000 evra koliko je iznosilo Jovićevo obeštećenje pri dolasku iz bundesligaša u julu 2019. godine.

Podsetimo, Jović je od dolaska na Santijago Bernabeu odigrao 32 zvanična susreta i upisao dva gola.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.