Izvor: MozzartSport.com, 30.Nov.2020, 23:09

Napad na zonu Kopa Libertadores

Gremio favorit protiv Gojasa, neizvesni okršaji Vaska i Seare, odnosno Fluminensea i Bragantina

Posle remija u derbiju sa Korintijansom, ali i velike pobede nad Gvaranijem u prvom meču osmine finala Kopa Libertadores, Gremio želi da dođe do pobede koja bi ga uvela u zonu elitnog takmičenja južnoameričkog fudbala za narednu sezonu. Sastav Renata Gauča u zaostalom meču 6. kola dočekuje Gojas, koji je u dobrom momentu posle četiri osvojena boda u poslednja dva kola, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je ovde domaćin apsolutni favorit za osvajanje bodova.

Gremio je vezao 13 mečeva bez poraza i večeras ima nameru da se izjednači sa Internasionalom, Palmeirasom i Santosom na deobi četvrtog mesta. Gojas osim trenutnog dobrog trenutka, posle pobede nad Palmeirasom i remijem sa Fortalezom, nema previše konkretnih aduta na svojoj strani.

Renato Gaučo ne može da računa na povratak Valtera Kanemana. Argentisnki defanzivac još uvek muči mu sa mišoćem i u klubu se sve radi na tome da se oporavi za meč sa Gvaranijem u revanšu Kopa Libertadores. Sa druge strane, kapiten Majkon se vratio u tim i treba očekivati da bude na klupi za rezervne igrače.

Gojas je dobio poslednji međusobni meč, ali kao domaćin, dok je kod kuće pobeđivao ovog rivala na tri vezana meča. Prošle sezone je bilo 3:0 Gremio Areni u Porto Alegreu.

U preostala dva meča 23. kola Vasko će dočekati Searu, a Fluminense Bragantino. Oba meča su prilično nezahvalna za prognozu, jer se radi o timovima sličnih kvaliteta pa bi nijanse mogle da odluče.

Vasko je u zoni ispadanja, ali ovaj meč dočekuje u nizu od četiri utakmice bez poraza, međutim, pritisak će biti na domaćinu. Seara u prvenstvu nije pobedila još od 24. oktobra, ima samo dva boda više od ovog protivnika i biće joj od velike važnosti da izbegne poraz u ovom meču. Oba tima imaju ozbiljnih problema sa izostancima igrača, ali će se oni zaboraviti onog trenutka kada počne utakmica.

Na čuvenoj Marakani Fluminense će ugostiti Bragantino. Iako je prvi deo sezone završio na petom mestu, domaćin je lošim rezultatima ispao iz "top šest", pa sada ima nameru da se sa tri nova boda vrati na mesto koje vodi u Kopa Libertadores. Ipak, Bragantino je izuzetno motivisan posle dve vezane pobede nad Botafogom i Baijom. dobri rezultati su ga izvukli iz opasne zone, ali je i dalje prilično blizu dnu pa će učiniti sve da se dodatno odalji. U prvom delu sezone Bragantino je kao domaćin savladao Fluminense (2:1), pa u redovima gostujućeg tima veruju da to mogu da učine još jednom.

BRAZIL - SERIJA A:

6. kolo, zaostali meč:

22.00 (1,35) Gremio (4,90) Gojas (9,50)

23. kolo:

22.00 (2,75) Vasko (2,90) Seara (2,90)

00.00 (3,25) Fluminense (3,0) Bragantino (2,35)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.