Nakon rasističkog skandala oglasio se i Zenit!

Izvor: Sportske.net, 05.Avg.2019, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon rasističkog skandala oglasio se i Zenit!

Ruski klub je optužio medije kako su jedva čekali ovakvu situaciju.

Krajem prošle nedelje smo imali veliki transfer u rusku Premijer ligu. Zenit je doveo Malkoma iz Barselona, Brazilac je plaćen četrdeset miliona evra, ali se nekim frakcijama navijača ruskog kluba to nije svidelo.

Tokom utakmice četvrtog kola lige između Zenita i Krasnodara viđeni su transparenti sa rasističkim porukama, Malkom je na pomenutoj utakmici debitovao u 72. minutu.

Sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << klub je rešio da raščisti i objasni šta se desilo.

"Fudbalski klub Zenit je svestan transparenta koji je otkriven od strane malog broja navijača na kome piše "Hvala vam za vođstvo i verovanje u tradiciju", i da je značenje ove poruke pogrešno shvaćeno od strane medija. Bazirano na tim shvatanjima, izvedeni su pogrešni zaključci.

Zenit ima dugu tradiciju dovođenja najboljih igrača sveta, nezavisno od njihove pozadine, nacionalne ili etničke. Sam klub se dugo bori protiv rasizma i tako ćemo nastaviti i ubuduće.

U isto vreme želimo da izrazimo duboku žalost za medije i njihovo izveštavanje, uključujući fudbalske klubove, koji su neiskreno izvestili o ovoj temi. Nadamo se da sledeći put organizacije poput takvih provere u potpunosti svoje informacije pre nego što krenu u optuživanje."








Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Zenit izdao saopštenje povodom rasističkih napada na Malkoma

Izvor: 011vodič.com, 05.Avg.2019

Mnogo se prašine podiglo u Zenitu posle angažovanja Malkoma. Fudbaler Barselone, koji je plaćen 40 miliona, našao se na meti pojedinih navijača. Tokom meča četvrtog kola ruske Peremijer lige, Zenit – Krasnodar, viđeni su transparenti sa rasističkim porukama. Inače, to je bila utakmica u...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.