Nakadžima menja Vurca

Izvor: B92, 09.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakadžima menja Vurca



Japanski vozač Kazuki Nakadžima zameniće penzionisanog Aleksa Vurca u timu Vilijamsa za poslednju trku Formula 1 šampionata, u Sao Paolu, 21. oktobra.

Nakadžima je do sada obavljao ulogu test-vozača britanskog tima, a šansu je dobio dan posle odluke Aleksa Vurca da prekine karijeru u Formuli 1.

Japanac je ove godine proglašen za najboljeg novog vozača u GP2 seriji. Za Vilijams je pet puta vozio treninge, uključujući i onaj iz Šangaja prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nedelje.

"Ne možete govoriti o mogućnostima igrača na osnovu jedne trke, ali ovo je i idealna prilika za Kazukija da stekne dragoceno iskustvo. Uveren sam da će pristupiti trci na radan u koncentrisan način", rekao je šef tima Frenk Vilijams.

"Ovo je šansa koju nameravam da ščepam obema rukama i odužim se timu za veru koju je imao u mene tako što ću dobro voziti", rekao je Nakadžima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.