Najviše gledalaca u ženskom klupskom fudbalu - 60.739

Izvor: Vesti-online.com, 17.Mar.2019, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najviše gledalaca u ženskom klupskom fudbalu - 60.739

Rekord pao na utakmici španskog prvenstva između Atletika i Barselone u Madridu.

Stadion "Vanda Metropolitano" u Madridu bio je popunjen skoro do poslednjeg mesta, ali pred publikom nisu bili Grizman, Dijego Kosta, Morata i ostali asovi Atletika. Igrao je ženski tim "crveno-belih" iz španske prestonice.

Cuatro minutos y 58 segundos de un día HISTÓRICO para el fútbol femenino... #AtletiBarça#LigaIberdrola pic.twitter.com/mgfD4r7QKE— LaLiga (LaLiga) 17. март >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 2019.

Meč je bio vrlo važan, jer dok će u La ligi Barselona gotovo sigurno da sačuva titulu prvaka, u ženskoj ligi je šampionska trka neizvesna. I još je zanimljivija s obzirom na ishod utakmice pred 60.739 gledalaca, što je rekord u klupskom fudbalu za žene. Barselonin ženski tim je savladao vodeći Atletikov s 2:0 i približio mu se tako na tri boda zaostatka kao njegov prvi pratilac. Do kraja prvenstva ima još šest kola.

Novi Atletikov stadion, koji je otvoren u septembru 2017, prima 68.000 duša. Rekord je postavljen 9. februara ove godine, kada se u muškom šampionatu igrao gradski derbi. Real je pobedio s 3:1 pred 67.804 posmatrača.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.