Najveći ugovor u istoriji pikada – čudesni tinejdžer postaje multimilioner

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 13:16

Najveći ugovor u istoriji pikada – čudesni tinejdžer postaje multimilioner

Britanac Luk Litler potpisao je saradnju s kompanijom koja proizvodi pikado-strelice.

Iako nema navoda o ciframa, britanski mediji ovaj sponzorski ugovor nazivaju najvećim u istoriji pikada.

Ovaj 17-godišnjak je postao svetska senzacija nakon što je impresionirao na nedavnom Svetskom prvenstvu osvojivši drugo mesto, pošto je u finalu izgubio od Luka Hamfriza.

Kompanija "Target Darts" prati Litlera od njegove 12. godine, a novi ugovor je potpisan svega >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mesec dana nakon što je Luk napunio 17 godina.

"San" tvrdi da se radi o multimilionskom iznosu novca koji će Litler dobiti kroz idućih pet do deset godina, a zaradi će i postotak od prodate opreme.



"Ovo je za mene poseban trenutak. Prate me otkako sam imao 12 godina te se radujem što nastavljamo odnos. Podrška i pažnju koju imam pomogli su mi kako bih napredovao. Protekli meseci bili su burni, ali jedna od najboljih stvari je što je mnogo ljudi počelo da igra pikado",
rekao je Litler.

Inače, Litler je oduševio i sredinom januara na turniru u Bahreinu kada je bacio "nine-darter", odnosno kada je s najmanjim mogućim brojem strelica (9) skinuo 501 početni bod i došao do nule.

Posebno je impresivno to što je ovo bio tek drugi "nine-darter" bačen u okviru Svetske serije, a autor prvog je Fil Tejlor (63), najbolji pikadista u istoriji.

Takođe, Litler je kao 16-godišnjak postao najmlađi pikadista sa savršenim "legom" na seniorskom nivou te je to bio prvi "nine-darter" u 2024. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.