Izvor: MozzartSport.com, 29.Avg.2020, 10:52

Najveće Lidsovo pojačanje još od Rija Ferdinanda

Rodrigo potpisao na četiri godine

Ostrvski mediji priznaju: Lids je sam sebe iznenadio. Jer kad je Marselo Bijelsa prvi put pomenuo Rodriga svi na Eland Roudu su mislili da je to ipak igrač izvan njihovog domašaja. To je ipak napadač koji je u periodu pre korone držao cenu od oko 60.000.000 evra, bio preskup čak i za Atletiko, pa i Barselonu. Ali na kraju – Rodrigo je potpisao četvorogodišnji ugovor i postao najskuplje pojačanje u istoriji Lidsa! >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Koštaće 30.000.000 evra, a Valensija bi na osnovu bonusa mogla da zaradi i nešto više, spekuliše se čak do 40.000.000.

Poslednji put kad je Lids prišao tome dovodio je iz Vest Hema tada supertalentovanog Rija Ferdinanda. Pre punih 20 godina. Tek je Rio proslavio 22. rođendan i plaćen je 26.000.000 evra. Zlatna vremena Lidsa. Na staklenim nogama. Sva ta ulaganja, a davali su tada velike pare i za Robija Kina, Robija Faulera i ostale odvela su Lids u bankrot.

Situacija je sada znatno drugačija. Nisu ovde pare bile presudne. Kažu da je Rodriga ubedio baš Bijelsa. Mogao je španski reprezentativac sigurno u klub koji bi igrao Ligu šampiona, ali kad mu je Bijelsa objasnio šta je plan Rodrigo je prihvatio da dođe na Eland, a Lids je dobio pojačanje koje navijači nisu mogli ni da sanjaju. Dovoljno je reći da je alternativna opcija bio Oli Votkins iz Brentforda. Čak 25 golova je dao prošle godine u Čempionšipu, ali nije to baš ista klasa.

Idealno pojačanje za Lids u povratničkoj sezoni u eliti posle 16 godina tavorenja u nižim ligama.

Što se tiče Valensije – navijači u očaju. Gazda Piter Lim je najavio drastične rezove i rasprodao je sve što valja. Feran Tores je za svega 20.000.000 funti otišao u Mančester Siti, to je nešto više od 22.000.000 evra. Skromno. Fransis Kokelan i Dani Pareho su prodati za tako sitan novac (zajedno 6.500.000 evra) da su navijači izašli na ulice da traže ostavke. Očekuje se da klub napuste Gabrijel Paulista i Hose Gaja. Ako se ovako nastavi očekuje se i grčevita borba Valensije za opstanak u Primeri.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Lids predstavio pakleno pojačanje, sledi štoperski tandem i borba za Fulamovog junaka!

Izvor: Sportske.net, 29.Avg.2020

Bjelsa će imati ozbiljan tim na raspolaganju...Lids junajted se nakon 16 godina vratio u Premijer ligu, imaju velike ambicije, što pokazuju i na transfer pijaci...Stiglo je ogromno pojačanja, zvanično je kao novi igrač Lidsa predstavljen španski reprezentativac Rodrigo Moreno...On je doveden iz...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.