Izvor: MozzartSport.com, 21.Sep.2021, 12:22

Najuspešniji ski-skakač u istoriji Gregor Šlirencauer završio karijeru

Legendarni as se penzionisao zbog povreda

Jedan od najboljih ski-skakača u istoriji, a svakako najuspšeniji po svemu što je osvojio, Gregor Šlirencauer, rešio je da završi karijeru u 32. godini.

Odluka je došla kao neminovnost jer zbog niza povreda poslednjih godina Austrijanac nije bio ni blizu nekadašnjeg nivoa, kada je bio najbolji ski skakač na svetu.

Prethodnih nekoliko meseci je bilo vrlo izazovno za mene, na pozitivan način. Zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << povrede imao sam dovoljno vremena i neophodne distance da se pomirim sa prošlošću i prihvatim trenutno stanje. Posle svega što sam proživeo kao profesionalni sportista nije mi bilo lako da oglasim kraj karijere, ali odluka i trenutak mi se čine pravim”, stoji u saopštenju Gregora Šlirencauera.

Iza njega su ostali brojni uspesi: čak 53 pobede u Svetskom kupu, što je rekord svih vremena. Dva puta je bio pobednik Svetskog kupa, dva puta pobednik novogodišnje turneje Četiri skakaonice, trostruki šampion u ski letovima, a ima i čak 11 medalja sa Olimpijskih igara, svetskih prvenstava i svetskih šampionata u letovima.

Sve to je Šlirencauer uspeo da ostvari do 24. godine, poslednju pobedu u Svetskom kupu ostvario je 6. decembra 2014. u Lilehameru. Posle toga su povrede počele da uzimaju danak, kao i mentalni problemi zbog kojih je imao duža odsustva sa zaletišta.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

LEGENDARNI ŠLIRENCAUER OTIŠAO U PENZIJU: Čuveni ski skakač ISPISAO ISTORIJU, pa zbog povrede objavio kraj u 31. godini

Izvor: Kurir, 21.Sep.2021

Austrijski ski skakač Gregor Šlirencauer odlučio je da završi karijeru u 31. godini.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.