Najtužniji orangutan na svetu konačno na slobodi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2016, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najtužniji orangutan na svetu konačno na slobodi

Bujing, koji je opisan kao najtužniji orangutan na svetu nakon što je četiri godine proveo u lancima, konačno je uspešno oslobođen, piše Telegraph.

Bujing je spašen nakon što je ukraden iz porodice nakon smrti majke, a potom prodat kao ljubimac za 75 dolara i držan u nesnosnim uslovima, okovan u lance u Borneu, u Indoneziji.

Iz Međunarodne organizacije za spašavanje životinja su rekli da su bili šokirani uslovima u kojima je Bujing proveo vreme pre nego >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << što je ova organizacija, zajedno sa The Orangutan Project došla u pomoć.

"Tim spasilaca je bio veoma zabrinut i šokiran stanjem orangutana", objasnili su iz Međunarodne organizacije za spašavanje životinja.

"Bujing je bio okovan i vezan za jednu stranu kuće. Izgledao je veoma mršavo i nije imao kosu zbog neuhranjenosti, a takođe je bio i manjenog rasta. Kada je bio mali, porodica kod koje je bio ga je redovno kupala i davala mu mleko, ali kako je porastao, držali su ga okovanog kako bi ga sprečili da ide kod komšija i jede im hranu", kažu iz organizacije.

Bujing je takođe imao rane po leđima, a njegovi vlasnici su objasnili da su se rane pojavile dva meseca pre nego što je pobegao. Kada se vratio, primetili su da ima dve duboke rane, za koje su rekli da izgledaju kao da su posledica nekog oštrog predmeta.

Kajli Bulo, menadžer projekta za konverzaciju u TOP-u, rekla je da Bujingova kosa ponovo raste i da se oporavlja nakon nehumanih uslova.

"Sa devet godina koliko ima, Bujing je nekoliko godina stariji od svojih drugara, ali je ipak znatno manji zbog hronične neuhranjenosti kojoj je bio izložen dok je držan kao kućni ljubimac", rekla je Kajli za Daily Mail.

"Srećom, period očaja i beznađa je sada iza Bujinga. Sada ima drugu šansu da živi život srećnog orangutana", dodaje Kajli.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.