Izvor: RTS, 28.Sep.2022, 21:26

Najteži mogući rival za Marinine "lavice", protiv Amerikanki u četvrtfinalu Svetskog prvenstva

Košarkašice Srbije igraju protiv selekcije SAD meč četvrtfinala Svetskog prvenstva u Australiji. Podmlađeni sastav Marine Maljković pokušaće da dobije duel protiv najtežeg rivala u ženskoj košarci. Utakmica je na programu od 4.00 po srednjoevropskom vremenu.
Svetsko prvenstvo u Australiji ušlo je u završnu fazu, a košarkašice Srbije u četvrtfinalu za protivnika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << imaju najbolju selekciju na svetu - ekipu SAD.
Izabranice Marine Maljković na Mundobasket su stigle u znatno podmlađenom sastavu, ali su i pored toga izborile plasman među osam najboljih ekipa na turniru.
U ekipi više nema Sonje Vasić i Jelene Bruks, dok Ana Dabović i Aleksandra Crvendakić iz različitih razloga nisu na raspolaganju srpskoj selektorki.
I pored toga, "lavice" su u grupnoj fazi takmičenja zabeležile tri pobede - protiv Japana, Malija i Francuske, dok su bile lošije od Australije i Kanade.
Iako su bile trećeplasirane u Grupi B, protivnika u čevrtfinalu odlučio je žreb, a on nije bio naklonjen srpskim košarkašicama.
Za plasman među četiri najbolje ekipe na svetu dobile su najtežeg mogućeg rivala, selekciju SAD.
Ekipa koja dominira na Svetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama još od 1996. godine, jedini put zlatnu medalju nije osvojila na Mundobasketu u Brazilu 2006. godine.
I u Australiji ove godine Amerikanke su zabeležile pet ubedljivih pobeda u Grupi A, a svoje protivnice pobeđivale su prosečnom razlikom od 46 poena.
Svima je jasno da je SAD apsolutni favorit u duelu sa Srbijom, ali ekipe Marine Maljković su i u prošlosti umele da iznenade favorizovane protivnice.
Ukoliko savladaju Amerikanke, bio bi to podvig ravan čudu, ali nada umire poslednja.
Pobednik duela u polufinalu će igrati protiv boljeg iz duela između Kanade i Portorika.
U ostalim borbama za olasman u polufinale igraju Kina - Francuska i Belgija - Australija.
Četvrtfinale između košarkašica Srbije i SAD igra se u noći između srede i četvrtka u 4.00 časa po srednjoevropskom vremenu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Amerikanke zaustavile košarkašice Srbije u četvrtfinalu

Izvor: RTS, 29.Sep.2022, 06:36

Košarkašice Srbije nisu uspele da pruže snažniji otpor selekciji Amerike koja je potvrdila ulogu favorita slavivši sa 88:55 (25:23, 25:10, 16:7, 22:15) u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Australiji. Podmlađeni sastav Marine Maljković uspeo je da pruži ravnopravan otpor suparnicama samo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.