Najteži ispit

Izvor: Politika, 23.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najteži ispit

Đukić očekuje tešku i izjednačenu igru, ali i pobedu u derbiju.– Odita: Možda ću biti spreman. – Večeras odlazak u karantin

Ništa bez fudbala, ništa bez "večitog derbija"...
I dan pred 128. susret velikih rivala vladaju međusobna uvažavanja, ali i uzajamno "peckanje". Oba tima veruju u pobedu, iako je danas u dva tabora mnogo toga novog u odnosu na prošli derbi. Niko ne beži od bremena favorita, koje se zbog trenutne situacije nalazi na leđima "crveno-belih", >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ali su izjave fudbalera naša dva najpopularnija kluba sa velikom dozom opreznosti. Partizan sutra na našem najvećem stadionu nema šta da izgubi, ipak, stručni štab "crno-belih" ne može mirno da spava. Kapiten Albert Nađ sigurno neće igrati, a pod velikim znakom pitanja je i nastup opasnog strelca Obiore Odite.

Možda ću igrati, kaže kroz osmeh Odita. Juče sam lagano trenirao, ali još osećam bol u nozi. Ipak, tu su lekari, i na njima je da procene da li mogu da igram ili ne. Ako treba igraću.

Juče je u Šapcu obavljen žreb za četvrtfinale domaćeg Kupa. Partizan će 14. marta igrati u Apatinu.

Ukoliko želimo da osvojimo trofej, moramo da pobedimo svakog rivala. Znamo da nas očekuje težak posao, Apatinci su praktično bili najjači mogući protivnik u šeširu, rekao je Đukić.

Očekuje se da u subotu prisustvujemo pravom pravcatom derbiju, sa puno gledalaca na tribinama, golovima, majstorskim potezima, mladalačkom nadahnutošću...

Derbi je nešto čemu treba da se radujemo, smatra Miroslav Đukić. Očekujemo veličanstven ambijent, podršku naših navijača koji su još jednom pokazali da su deo našeg kluba. Sutrašnje odmeravanje predstavlja čaroliju jedne od najvećih tekovina našeg klupskog fudbala.

Nema sumnje da je derbi za "crno-bele" najvažnija utakmica u ovoj sezoni.

U slučaju poraza izgubili bismo svaku nadu. S druge strane, pobeda produžava kakvu-takvu nadu. Našim trijumfom liga bi postala zanimljivija. Idemo u goste Crvenoj zvezdi bez straha, i siguran sam da se moji igrači neće obrukati.

Partizan je poslednju pobedu u gostima ostvario pre jedanaest godina. Od 48 duela na Zvezdinom stadionu, domaćin je zabeležio čak 28 trijumfa, 14 puta bilo je nerešeno, dok je Partizan zabeležio samo šest pobeda.

Tradicija nije naš saveznik, ali nećemo se osvrtati na prošlost. Imamo jasan cilj, želimo pobedu po svaku cenu, istakao je Đukić.

Danas će "crno-beli" trenirati na glavnom terenu u Humskoj. Miroslav Đukić je zabranio prisustvo novinara, pa se neodoljivo nameće utisak da trener gostiju nešto ozbiljno sprema. Ipak, jedni o drugima previše znaju, pa su neka velika iznenađenja potpuno isključena.

-----------------------------------------------------------

Spasić i Krčmarević uz Gulana i Adamovića

Jedan od najtalentovanijih mladih trenera u Srbiji Igor Spasić, veliki lovac na fudbalske talente, putovaće u Barselonu gde će zajedno sa Slobodanom Krčmarevićem biti uz dvojicu Partizanovih mladih asova Nikolu Gulana i Nenada Adamovića, koji će u tom španskom gradu braniti boje selekcije Evrope (igrači 1988. godište) protiv Afrike.

Inače, Igor Spasić trenutno radi sa najmlađom selekcijom Partizanove škole, a poznat je po tome što je zahvaljujući baš njegovom radu Partizan dobio nove asove, kao što su Bosančić, Gulan, Marinković, Adamović...

D. Todorović

[objavljeno: 23.02.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.