Najskuplji klinci - Milioner očekivan, Tobdžija na drugom mestu?

Izvor: Sportske.net, 07.Maj.2019, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najskuplji klinci - "Milioner" očekivan, "Tobdžija" na drugom mestu?

CIES fudbalska kuća iznela top deset listu najskupljih tinejdžera.

Fudbalska sezona se polako primiče kraju, ostalo je još par utakmica u nacionalnim prvenstvima i naravno završnica evropskih takmičenja.

Sjajno vreme da se načini mali osvrt na neke od najmlađih fudbalera koji će u narednim godinama obeležiti igru koju toliko volimo.

Listu predvodi Džejdon Sančo, Englez se ove sezone nametnuo kao jedan od glavnih nosioca igra nemačke Borusije, za >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << tinejdžera se već otimaju klubovi Premijer lige koji žele da ga vrate na Ostrvo.

Cena neće biti mala, ovosezonskim partijama je dogurao do vrednosti od 150 miliona evra.

Posle Sanča, vrednost sledećeg najvrednijeg tinejdžera je prepolovljena. U pitanju je igrač Arsenala Mateo Genduzi, dvadesetogodišnji Francuz se potpuno probio u Emerijevu jedanaestorku, vrednost mu je za sada na 70 miliona evra.

Na trećem mestu imamo čoveka o kome bruji čitava Serija A, Zaniolo je ove sezone prosleđen Romi u trampi oko Naingolana. Mladi Italijan odlično igra u dresu "Vučicu" uprkos mladosti, vrednost mu se procenjuje na 67 miliona evra.

Cela top 10 lista izgleda ovako:

1) Džejdon Sančo, Borusija Dortmund - 150 miliona evra

2) Mateo Genduzi, Arsenal - 70 miliona evra

3) Nikola Zaniolo, Roma - 67 miliona evra

4) Kai Havertc, Bajer Leverkuzen - 64 miliona evra

5) Deklan Rajs, Vest Hem - 64 miliona evra

6) Điđi Donaruma, Milan - 59 miliona evra

7) Vinisijus, Real Madrid - 55 miliona evra

8) Džastin Klajvert, Roma - 44 miliona evra

9) N'Dika, Ajntraht Frankfurt - 44 miliona evra

10) Rajan Sesenjon, Fulam - 43,5 miliona evra

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.