Najpotcenjeniji levi bek planete: Projektili Markosa Alonsa ubili u pojam Totenhem! Da nije neko bacio magiju na Kejna? (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 20.Avg.2017, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najpotcenjeniji levi bek planete: Projektili Markosa Alonsa ubili u pojam Totenhem! Da nije neko bacio magiju na Kejna? (VIDEO)

Na Vembliju domaćin bolji i razigraniji, ali šampion je slavio 2:1

Očajan napred. Ophrvah problemima u organizaciji igre. A neverovatan nazad. Takav je danas bio Čelsi, kome je jedan defanzivac - možda jedan od najpotcenjenijih u svetu modernog fudbala - doneo sva tri boda na jednom od najtežih gostovanja, viceprvaku, Totenhemu (2:1).

Markos Alonso, taj neverovatni levi bek, kao da ima projektil u nozi. Ispalio ih je dva. Najpre iz slobodnog udarca >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u 24. minutu, a onda u jeku napada Pevaca koji su jurili preokret, u 88. za konačnih 2:1, na dodavanje rezerviste Pedra. Taman za prvu pobedu ekipe Antonija Kontea u sezoni.

Bar da se malo smire strasti u plavom delu Londona. Dok će u severnom delu grada možda morati da potraže nekog vrača, da skine magiju sa Harija Kejna, jer je prvi špic engleske reprezentacije promašivao nemoguće, pa je opet ostao začaran, baz datog gola u avgustu u profesionalnoj karijeri.

Ima utakmica čiji rezultat ne odgovara dešavanjima na terenu. Uraganski napadi jednog i savršena odbrana drugog tima. Na kraju, pomalo i nepravednih 2:1 za Čelsi u pretposlednjem meču drugog kola Premijer lige posledica su činjenice da je sastav Maurisija Poketina zakazao u realizaciji. Jeste šampion Engleske pobedio, uzeo prva tri boda u sezoni, ali je nadigran, iako je Alvaro Morata imao sjajnu priliku na početku i pokazao dozu sebičnosti u završnici meča.

U svemu je bio bolji Totenhem osim u konačnom rezultatu. On je na strani Konteovog tima ponajviše zahvaljujući tandemu iz odbrane, Markosu Alonsu i Tibi Kurtoi.

I - Hariju Kejnu.

Teško je objanisti kako prvu pušku Pevaca nije htelo. Pucao je iz svih pozicija, čak šest puta smao u prvom poluvremenu, mučio Kristensena i Ridigera, „nosio“ ih na leđima, međutim, nije imao ni sreće. Posebno se to odnosi na pokušaj iz 42. minuta kad je savladao Kurtou, ali se isprečila stativa. U drugom delu je, doduše, Kejn bio i bolje čuvan, ali opet je imao neke situacije u kojima je mogao bolje da reaguje. Nije vredelo.

Ni za njega, ni za Totenhem, koji je sve valjano radio u polju, ali u kaznenom prostoru ništa konkretno. Tako je i izjednačujući gol u 84. minutu posledica nespretne reakcije glavom rezerviste Bašuaija, posle ubacivanja Eriksena. I taman kad je Poketino naredio totalnu ofanzivu usledila je kontra Čelsija po levoj strani i presuda u vidu pogotka Markosa Alonsa.

Lakše se diše na Stamford bridžu.

PREMIJER LIGA, drugo kolo:

Svonsi - Mančester junajted 0:4 (0:1)

/Baji 45, Lukaku 80, Pogba 82, Marsijal 84/

Bornmut - Votford (0:0)

/Ričarlison 73/

Barnli - WBA 0:1 (0:0)

/Robson-Kanu 71/

Lester - Brajton (1:0)

/Okazaki 1, Mekgvajer 54/

Liverpul - Kristal Palas 1:0 (0:0)

/Mane 73/

Sautempton - Vest Hem 3:2 (2:1)

/Gabijadini 11, Tadić 38pen, Ostin 90+3pen - Čičarito 45, 74/

Stouk - Arsenal 1:0 (0:0)

/Hese 47/

Nedelja:

Hadersfid - Njukasl 1:0 (0:0)

/Moj 50/

Totenhem - Čelsi 1:2 (0:1)

/Bačuaji 84 ag - Markos Alonso 24, 88/

Ponedeljak:

21.00: (1,33) Mančester Siti (5,40) Everton (8,50)

TABELA:

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.