Najki zatvorio projekat u kojem su sportisti korišćeni kao laboratorijske životinje

Izvor: B92, 11.Okt.2019, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najki zatvorio projekat u kojem su "sportisti korišćeni kao laboratorijske životinje"

Američka kompanija Najki saopštila je da je zatvorila svoj Projekat Oregon, program koji su pohađali vrhunski atletičari pod vođstvom trenera Alberta Salazara.

Salazar je kažnjen zbog organizovanja i podstrekivanja na uzimanje zabranjenih supstanci kao šef kampa u kom su se pripremali američki atletičari.

U saopštenju se navodi da su "neinformisane i neutemeljene tvrdnje postale nepravedan teret sportista koji trenutno pohađaju program".

"To je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u suprotnosti sa svrhom tima i zbog toga smo odlučili da zatvorimo Projekat Oregon kako bismo dozvolili atletičarima da se koncentrišu na svoje potrebe za treningom i takmičenjem", naveo je proizvođač sportske opreme.

Salazar je prošle nedelje suspendovan na četiri godine, zbog posedovanja i trgovine testosteronom dok je trenirao vrhunske trkače dugoprugaše u Projetku Oregon.

Salazar se žalio na tu odluku.

"Pomoći ćemo svim našim sportistima u ovoj situaciji da odaberu prave trenere. Nastavićemo da podržavamo Alberta u njegovoj žalbi", navodi se u saopštenju.

Opširnije o eksperimentima koje je sprovodio Salazar: "Sportiste su koristili kao laboratorijske životinje"

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.