Najjeftinije pojačanje u istoriji Reala?

Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2015, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najjeftinije pojačanje u istoriji Reala?

I svakako će napraviti bum... Barem ekonomski

Na prvi pogled nestvarna vest stiže nam danas u servisu kineske novinske agencije Sinhua. Lin Lijangming, napadač kineske U19 selekcije, potpisao je petogodišnji ugovor sa madridskim Realom! Nije šala, Sinhua tvrdi da zaista jeste, a u pitanju je jedna od najvećih novinskih agencija na svetu. One nisu sklone greškama.

Naravno u pitanju je marketinški trik kojim će Real pokušati da na Dalekom istoku dodatno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << učvrsti status najčuvenijeg fudbalskog brenda na planeti. Sam igrač nije bio toliko bitan. Bitno je bilo da - bude Kinez.

Seniorski reprezentativci Kine nisu baš bili radi da se presele na Santjago Bernabeu i mesece provode na tribinama. Lijangming se upustio u avanturu s tim da će isprva igrati za mladi tim Kraljevskog kluba.

Prema navodima Sinhue...

Lin je brz i veoma vešt u kontroli lopte. Skauti Reala su ga snimali na dva međunarodna turnira (u Slovačkoj u aprilu i na Lisabon kupu u Portugaliji u Junu) i ostali su impresionirani njegovim sposobnostima“.

Toliko impresionirani da su odmah na sto istresli 300.000 evra. Za Real – sića. Uostalom, bunareći po arhivi pronašli smo da su prema dostupnim informacijama samo dvojica igrača u dugoj istoriji Madriđana bili ovako povoljni. I oba su se ispostavila kao pun pogodak.

Alfredo Di Stefano, legenda svetskog fudbala, stigao je za istih tih 300.000 evra (kad se obračuna u današnju monetu) iz River Plate. Doduše desilo se to 1953. godine pa baš i nije to prava mera. Huanito Gomez je stigao u sezoni 1977/1978 za 160.000 evra. Ostao je punu deceniju, osvajao Pićići nagradu za najboljeg strelca prvenstva.

Što se tiče Lijangminga... Iznenadili bismo se ako bi u prvom timu Reala postigao i pet golova.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.