Najjače oružje u evropskom fudbalu - prekid i gol glavom: Visoke ocene Mandžukića i Garsije na Čolovom fakultetu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 18.Jan.2015, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najjače oružje u evropskom fudbalu - prekid i gol glavom: Visoke ocene Mandžukića i Garsije na Čolovom fakultetu (VIDEO)

Atletiko lako savladao Granadu - 2:0

Razgoropadio se Fernando Tores u Kupu kralja, ali trofejne ambicije Atletika u Primeri zavise od preciznosti Marija Mandžukića. A hrvatski špic ima dovoljno iskustva i samopouzdanja, povrh svega umeća, da skoro sam donese prvaku Španije nova tri boda, jer je njegov hitac otovrio vrata pobedi nad Granadom, kojom je branilac titule ostao u trci sa Realom i Barselonom - 2:0 (1:0).

Doduše, nije se u igri ekipe Dijega Simeonea >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << videla Bog zna kakva rapsodija usled činjenice da su bivši napadač Bajerna i El Njinjo prvi put počeli utakmicu otkako se odbegli sin vratio na Visente Kalderon, međutim, doktorska disertacija na temu „kako postići gol iz prekida“ dobila je novo poglavlje. Umesto posle centašuta iz kornera ili slobodnog udarca, kako su obično lomili otpor rivala, crveno-beli iz Madrida su ovoga puta profitirali sa bele tačke. Tores je pokušao da proigra Dijega Godina (zamislite tu scenu kad je štoper u tuđem kaznenom prostoru), Sisoko povukao Urugvajca i oborio ga na zemlju, a Mario Mandžukić sa 11 metara tukao snažno i neodbranjivo. Ukupno 36 gol Atletika u Primeri, čak 23 iz prekida! Alal vera, Simeone.



A kad Jorgandžije povedu onda je utakmica obično „zaključana“. Tako je bilo i ovog puta, uz napomenu da je Mandžukić mogao i da prestigne Antoana Grizmana na klupskoj listi strelaca u prvenstvu (obojica po osam golova) da je u  je mogao i ranije da je u 68. minutu bio precizniji. Ovako, pogodio je samo prečku, međutim, dobio je ovacije sa tribina kad je šest minuta pre kraja ustupio mesto na terenu Raulu Garsiji, koji je četiri minuta kasnije postigao gol najubojitijim Atletikovim, a možda i najjačim oružjem ove sezone u evropskom fudbalu - glavom!

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.