Najgore pojačanje Čelsija – zimus plaćen 12 miliona, odigrao 68 minuta

Izvor: B92, 11.Jul.2023, 16:07

Najgore pojačanje Čelsija – zimus plaćen 12 miliona, odigrao 68 minuta

Talas totalne rekonstrukcije igračkog kadra Čelsija nije obišao ni Datra Fofanu koji je danas i zvanično predstavljen u novom klubu Union Berlinu.

Ovaj ofanzivac iz Obale Slonovače jedva da se zadržao u Londonu pola godine. Oni koji su ga odabrali i pomislili da je dobar za Čelsi, debelo su pogrešili u proceni. Da ne bude zabune, Fofana je dobar, upotrebljiv napadač, međutim tajming dolaska u klub jednostano nije bio najbolji.

Ruku na srce, Čelsi je u ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << momentu, ipak, preveliki klub za njega. Možda, jednog dana...

Kako bilo, Čelsi je sada za njega prošlost pošto je pozajmljen bundesligašu Union Berlinu - učesniku Lige šampiona naredne sezone.

Period proveden u londonskom klubu mu nije prošao najbolje, nije bio registrovan za Ligu šampiona, pojavio se u samo tri meča Premijer lige na terenu - ukupno 68 minuta.

Sada, sa novim menadžerom Poćetinom, više ni toliko ne bi mogao da nakupi pa je razlaz bio jedino logično rešenje za obe strane.

Fofana je zimus stigao iz Moldea za sumu od 12 miliona evra. Mnogima je i tada bilo jasno da je plaćen daleko preko tržišne vrednosti u tom trenutku s obzirom da je stigao iz norveške lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.