Izvor: MozzartSport.com, 21.Jul.2020, 08:41

Najbrži

Kristijano Ronaldo sinoć oborio nove golgeterske rekorde

Nakon sinoćne tesne pobede od 2:1 nad Lacijalima Juventus je na dohvat odbrane krune. Crno-beli su jednostavno najbolji u Italiji poslednju deceniju, i to ne samo zahvaljujući konkurenciji, prečesto stihijskoj, neorganozvanoj. Ova mašinerija kuca kao podmazana. Uostalom, to pokazuje iz godine u godinu stalnom nadogradnjom tima. Tako je bilo i prošle sezone kada su doveli Kristijana Ronalda, kojeg je Real Madrid >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << praktično otpisao. Malo ko je verovao u "novu mladost" Portugalca, pa i Juventini. Ali kako su se samo svi grdno prevarili.

CR7, radnik i superatleta kakav je, samo je dobio motiv više da i u poznim igračkim godinama nastavi da gazi sve redom,

I tako se i dogodilo pošto je Portugalac odmah počeo da se, u njegovom stilu isplaćuje. I evo, dva leta kasnije od rastanka sa Blankosima, sa sinoćna dva gola u mreži Lacija samo je potrvdio da mu u Italiji nema ravnog. I Juventusu.

A potvrda je stigla i od Fife kojka je na svom instagram nalogu navela da je sinoć Portugalac srušio tri rekorda:

1) Ronaldo je prvii igrač Juventusa od 1952. koji je postigao 30 i više golova u Seriji A

2) Najbrže je stigao do 50 pogodaka u Seriji A od1985.

3) Prvi čovek koji je postigao 50 i više golova u engleskom, španskom i italijanskom šamponatu

⚪️⚫️ 1st @juventusfcen player since 1952 to score 30 goals in a @SerieA_EN season

⚡️ Fastest player to reach 50 Serie A goals since his 1985 birth (61 games)

???? 1st man ever to net 50 goals in the English, Italian & Spanish top flights

????️ Records keep falling for @Cristiano pic.twitter.com/0YVNj82zOp

I šta reći posle ovoga kada je sve jasno? Samo se setite koja su sve fudbalska imena prošla kroz Seriju A i kako je 35-godišnjem Portugalcu bilo potrebne samo dve sezone da ih praktilčno sve baci u zasenak. Ni prekid zbog pandemije mu nije smetao da se vrati na teren u punoj formi.

Mašina. Najbrža.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.