Izvor: Blic, 02.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Najbolji' za sva vremena

'Najbolji' za sva vremena

Više od 50.000 navijača na 'Old Trafordu' u Mančesteru odalo je poslednju poštu nedavno preminuloj legendi ostrvskog fudbala Džordžu Bestu. Bukvalno svi prisutni na meču 'Karling kupa' u kojem su 'crveni đavoli' savladali ekipu VBA sa 3:1, podizanjem postera sa likom Besta i minutom ćutanja iskazali su svoje poštovanje prema jednom od igrača koji je ostavio dubok trag u svetskom fudbalu.

- Bio je to najjači momenat na utakmici. Navijači >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su bili fantastični, sve su sami organizovali i igrači su imali motiv da odigraju maksimalno angažovano - rekao je menadžer Mančestera ser Aleks Ferguson.

Atmosferom i načinom na koji su navijači Mančestera odali počast legendi kluba sa 'Old Traforda', bio je impresioniran i trener Vest Bromviča Brajan Robson.

- Bio je to dirljiv oproštaj od Džorda. Ništa drugo ne možete ni očekivati od navijača koje ima Mančester junajted. Best je bio jedan od najboljih igrača koje je svet imao i na taj način su rekli koliko su ga poštovali - izjavio je Robson.

Za vikend kada na istom stadionu gostuje ekipa Portsmuta, pristalice Mančestera najavili su da će poslati poslednji pozdrav Bestu, najdužim i najgromoglasnijim aplauzom ikad čutim na Ostrvu. Z. Kecman

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.