Najbolji tim posle Sitija - kad se Vilijanu igra Čelsi sve završi ekspresno! Svonsijev preokret iz keca u dvojku u 90. minutu

Izvor: MozzartSport.com, 30.Dec.2017, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji tim posle Sitija - kad se Vilijanu igra Čelsi sve završi ekspresno! Svonsijev preokret iz keca u dvojku u 90. minutu

Prvi poraz Sema Olerdajsa na klupi Evertona

Kao osmaci protiv petaka u školskom dvorištu. Doslovce. Antonio Konte je izveo skoro najjači tim (nije igrao Eden Azar, a Engolo Kante ušao u drugom poluvremenu), Mark Hjuz na teren poslao bekove rođene 1999. godine (Tomasa Edvardsa i Doša Timona), a još kad se na to nadoveže domaći teren, te očigleda razlika u kvalitetu onda i nije moglo da se završi drugačije nego pobedom aktulenog prvaka - 5:0.

Čelsi je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na oproštaju od 2017. zgromio Stouk i potvrdio da igra sjajan fudbal u decembru. Ako se izuzme kiks na gostovanju Evertonu minulog vikenda, sve ostale utakmice u ovom mesecu Plavci su dobili i bez obzira što ne mogu da ugroze Mančester Siti makar mogu Mančester junajtedu da stave do znanja da ga očekuje velika borba za status viceprvaka.

U odsustvu Azara - ceo meč presedeo na klupi - konce igre Čelsija vukao je Vilijan, bio apsolutni gazda na terenu, namestio dva gola, na kraju i dao jedan (iz jedanaesterca) i time potvrdio da u poslednje vreme izrasta u veoma bitnu figuru Konteove ekipe. Sve je u Londonu bilo gotovo za devet minuta. Toliko je trebalo domaćinu da pokaže Stouku razliku u klasi. Već u trećem je na odličan Vilijanov centaršut iz kornera glaovm reagovao Antonio Ridiger i glaovm zakucao loptu u mrežu, da bi u devetom Dani Drinkvoter odapeo strelu sa 20-ak metara u sam rogalj i prvim premijerligaškim golom nagovestio da može da bude od koristi u utakmicama poput ovih, kad je potrebno probiti bunker rivala.

Čelsi je pitanje pobednika rešio tako što je Vilijan uposlio Pedra, a ovaj poentirao van kaznenog prostora, što mu postaje specijalnost, jer jer od poslednjih sedam komada čak pet dao na taj način, da bi u drugom delu Kameron napravio faul, a brazilski reprezentativac sa bele tačke podrazvio navijače na Stamford bridžu. U završnici se u listu strelaca upisao i Davide Zapakosta.

Stouk je pretrepo 11. poraz u domu Plavaca (ima samo jedan remi u premijerligaškoj eri) i teško da bi se to promenilo čak i da sudije nisu, zbog ofsajda, poništile gol Saida Berahina. Kakva je bila ambicija gostiju svedoči i činjenica da su Alen, Šaćiri, Krauč i Čupo Motang počeli na klupi, pa je Tibo Kurtoa mogao da se dosađuje.



Osim Vilijana, jedan od junaka današnjeg programa 21. kola Premijer lige je i Rajan Frejzer. Vezista Bormuta, možda i ponajbolji pojedinac tog tima od početka sezone, postarao se da ekipa Edija Haua konačno pobedi. I to zahuktali Everton - 2:1.

Fejzer je dao oba gola. Prvi tako što je najpre ispratio polukontru i dodavanje Došue Kinga pretvorio u vođstvo, da bi u 89. minutu minijaturom nasamario kompletnu odbranu gostiju iz Liverpula i overio prvi trijumf popularnih Trešnjica posle osam rundi.

Istovremeno, prekinut je niz odličnih rezultata Evertona, pogotovo od dolaska Sema Olerdajsa koji je pretrpeo prvi poraz na novom poslu.

Iznenađenje dana napravio je Svonsi. Ubedljivo najgori tim Premijer lige je pre tri dana imenovao Karlosa Karvahala za novog trenera, a ta šok terapija dala je ekspresne rezultate, pošto su Velšani slavili na Vikaridž rodu. Praktično su oteli pobedu Votfordu u završnih pet minuta - 2:1.

Iako je domaćin vodio pogotkom Karilja, Svonsi je strpljivo čekao šansu i na kraju je zgrabio. Prvo je iskusni Andre Aju reagovao na petercu, da bi zlatna Karvahalova zamena, Lusijano Narsing, u 90. minutu iskoristio neshvatljivu grečku golmana Gomeza i doveo Labudove do prve pobede u gostima još od kraja avgusta.

ENGLESKA 1 - 21. KOLO

Subota

Bornmut - Everton 2:1 (1:0)

/Frejzer 33, 81 - Gaj 57/

Čelsi - Stouk 5:0 (3:0)

/Ridiger 3, Drinkvoter 9, Pedro 22, Vilijan 73 penal, Zapakosta 88/

Hadersfild - Barnli 0:0

Liverpul - Lester 2:1 (0:1)

/Salah 52, 76 - Vardi 3/

Njukasl - Brajton 0:0

Votford - Svonsi 1:2 (1:0)

/Kariljo 11 - Aju 86, Narsing 90/

18.30: (1,35) Mančester Junajted (5,00) Sautempton (9,00)

Nedelja

13.00: (9,50) Kristal Palas (6,00) Mančester Siti (1,28)

17.30: (4,90) Vest Bromvič (3,60) Arsenal (1,75)


*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.