Izvor: MozzartSport.com, 27.Okt.2020, 12:34

Najbolji tandem u istoriji Premijer lige? Uskoro...

Ako Kejn i Son nastave ovim tempom do kraja prvenstva stići će Didijea Drogbu i Frenka Lamparda, a mogli bi potajno da se nadaju tituli

"Hari i Son su dva vrhunska fudbalera, ali takođe i vrlo bliska prijatelja i to je ono što me najviše raduje. Ne postoji ljubomora, niti samoživost. Ja igram za tebe, ti igraš za mene, obojica igramo za Totenhem."

Ovo su reči Žozea Murinja koji može da uživa jer u timu ima jedan od najboljih tandema Premijer lige >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << svih vremena. Da Totenhem nije u sudijskoj nadoknadi ispuštao bodove protiv Vest Hema, odnosno Njukasla bio bi lider. Ovako posle šest rundi zauzima peto mesto i kaska samo dva boda za prvoplasiranim Evertonom. Bez obzira na to što se Pevcima protiv Čekićara dogodio peh, do tada neviđen u engleskoj eliti (do 81. minuta vodio 3:0 i nije pobedio), mediji na ostrvu počeli su da spekulišu da li Totenhem može do titule. Ukoliko Kejn i Son nastave da telepatskim putem pronalaze jedan drugog i međusobno pakuju golove, nada će postojati.

Jer sinoć je klub iz severnog Londona ostvario izrazito bitnu pobedu. Šon Dajš je standardno postavio bedem oko šesnaesterca, pa je dinamični duo morao da izmišlja gol u finišu duela sa Barnlijem. Hari je namestio gol glavom, Son je istim delom tela stigao do osmog ligaškog pogotka. Kejnu je to bila osma asistencija, čime je postavio lični rekord na nivou jedne takmičarske godine. Ostaju mu još samo 32 utakmice da ga malo unapredi.

Zašto saradnja dueta u navali Totenhema deluje produktivnije i ubitačnije nego ikada ranije? Zato što reprezentativac Engleske više nije isključivo špic. Sada igra sve što poželi, isključivo kako bi što je više moguće doprineo timu. Ne trudi se da bilduje individualnu statistiku, ali ona je ipak imprevisvna. Pet pogodaka i osam asistencija. Nijedan fudbaler u istoriji Premijer lige posle šest kola nije učestvovao u 13 golova svog tima.

13 - Harry Kane has been directly involved in 13 goals this season, the most ever recorded by a player in his team's first six Premier League games of a campaign (5 goals, 8 assists). Spearhead. pic.twitter.com/oNsSr8S0o3

Stegnuta pesnica i izraz lica Totenhemovog deteta u trenutku kada je sudija Majkl Oliver označio kraj meča sa Barnlijem najbolje pokazuju koliko mu je stalo. I zato ćete ga videti kako čiti udarac glavom Tarkovskog sa gol linije i kako sve češće uzima ulogu desetke. Npr. pre četrdesetak dana protiv Sautemptona, nije ga zanimalo da juri upis u listu strelaca. Epilog je da je tada zajedno sa Sonom režirao jedno od najstrašnijih izdanja u mečevima Premijer lige! Nikada, ali pazite nikada u istoriji Premijer lige nije se desilo da jedan igrač razigra drugog u četiri situacije, za četiri gola! Son je proslavio poker golova, Hari poker asistencija.

Ove sezone su u devet navrata jedan drugom pakovali golove, a sinoć protiv Barnlija stigli su do brojke od 29 golova koje su namestili jedan drugom. Izjednačeno je dostignuće Serhija Aguera i Davida Silve, odnosno Tjerija Anrija i Robera Piresa. Ostali su su još samo Didije Drogba i Frenk Lampard, ali ako Totenhemov razgoropađeni duet nastavi ovim tempom, nekadašnji tandem Čelsija do kraja sezone odlazi u prošlost.

29 - Tottenham pair Harry Kane and Son Heung-Min have combined for 29 Premier League goals, with only Didier Drogba and Frank Lampard managing more (36). Wavelength. pic.twitter.com/d79bZuMNTh

Sada ostaje pitanje koliko visoko Totenhem može da leti, odnosno da li će mu se na putu ka Suncu krila istopiti? Jer koliko god pre početka sezone, sa ne baš izdašnim ulaganjima i velikim pojačanjima, nije delovao ni kao klub za top 5, posle uvodnih šest rundi, ipak se radi o timu koji je ostavio jedan od boljih utisaka od početka. Pritom Liverpul je ostao bez stuba odbrane Virdžila van Dajka, Mančester Siti kuburi sa napadačima i ne deluje ubedljivo kao prethodnih sezona, Čelsi i Junajted takođe ne briljiraju.

Legenda Crvenih Đavola Geri Nevil, ne vidi realnu šansu da se Pevci nađu na tronu Premijer lige, ali aludira na Žozea Murinja kao na X faktor.

"Ne mislim da Totenhem može da bude šampion, ali sama činjenica da ih predvodi Murinjo, unosi element da i nezamislivo može da se obistini. Imaju strašan napadački potencijal, ali ne verujem da mogu da osvoje titulu, a jedan od razloga je što je nikada u istoriji Premijer lige nisu osvajali", rekao je stručni kosultant britanskog Skaja.

Džejmi Karager bi naravno voleo da vidi Redse na tronu.

Naravno da se nadam Liverpulovoj odbrani titule, ali ako moram da biram nekog drugog, voleo bih da to bude Murinjo. Toliko je kritika sasuto na njegov račun u poslednje vreme. Da je bivši, da igra fudbal iz praistorije. Zato bih voleo da na taj način odgovori kritičarima", rekla je legenda Liverpula.

Naravno da je još uvek rano za bilo kakve ozbiljne prognoze. Sezona je duga i nepredvidiva. Za početak, niko nije mogao da pomisli da će Mančester siti posle šest rundi biti na 13. mestu, ili da će Liverpul izgubiti jednog od najboljih štopera sveta.

Sada samo treba uživati u telepatskoj saradnji drugog najboljeg tandema u istoriji Premijer lige. Ako nastave da dišu i teraju loptu na istoj frekvenciji, uskoro ćemo moći da pričamo i o najboljem tandemu engleske elite.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.