Izvor: MozzartSport.com, 04.Avg.2020, 15:01

Najbolji su kad su u 16 metara: Nikola Čumić u društvu Sanča, Mbapea, Stengsa, Kuluševskog...

Doskorašnje krilo Radničkog impresivno prilikom saradnje sa kolegama

Pogodili su sa Lazarom Ranđelovićem, izgleda da su dobar posao napravili i sa Nikolom Čumićem. Čelnici Olimpijakosa su ne tako davno poslovali sa Partizanom i Crvenom zvezdom, ali su izgleda shvatili da u potrazi za talentima ne moraju obavezno na Topčidersko brdo. Štaviše, Atini je bliži Niš, a upravo su na Čairu pronašli dve strele.

Kao što se Ranđelović >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << već izborio za status u Pireju, tako bi i Čumić mogao da postane uzdanica grčkog prvaka. Tim pre što mu biografiju krase brojke koji upućuju na zaključak nije slučajno izbrojano 500.000 evra za njegov angažman. Dao je 21-godišnji Užičanin 16 golova minule sezone u svim takmičenjima, što dobija na vrednosti ako se zna da nije špic, već krilo i da je nosio dres Radničkog, a ne nekog od večitih rivala. Doduše, prema podacima specijalizovane platforme za obradu statističkih podataka Statsbombto u kojoj je opremi nimalo ne igra ulogu, jer se Čumić nalazi na listi od 11 najboljih asistenata Evrope za uzrast od 21 godine.

Odmah da raščlanimo: Statsbombne broji samo dodavanja pretvorena u pogotke, već i takozvane „ključne pasove“ ili „očekivane golove“, na osnovu niza algoritamskih operacija. Kad se svi parametri ubace u sistem, a obradi učinak na terenu, dobije se impresivni spisak fudbalera. Uz dva uslova: u sezoni za nama morali su da imaju maksimalno 21 godinu i skipe bar 1200 minuta. Kad, na njemu – Nikola Čumić.

Društvo mu prave neka i te kako poznata i već dokazana imena: Kalvin Stengs iz AZ Alkamra koga smo se nagledali protiv Partizana, Dejan Kuluševski iz Parme, Pari Sen Žemrenov Kilijan Mbape, Džejdon Sančo iz Borusije...

Uostalom...

Za svakog pojedinačno objašnjeno je kako se snalazi u protivničkom šesnaestercu. Za Nikolu Čumića se konstatuje da je vešt u situacijama posle driblinga, raznovrstan i da voli da uposli saigrače, ali i da je sve to radio, kako navodi Statsbomb, u „prilično slaboj srpskoj ligi“, te da je za kompletan utisak potrebno sačekati dokazivanje u jačem takmičenju.

I mi jedva čekamo...

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.