Najbolji napad ABA lige - Partizan napunio koš Mege! (video)

Izvor: Sportske.net, 11.Nov.2017, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji napad ABA lige - Partizan napunio koš Mege! (video)

Posle tri uzastopna poraza, Partizan se večeras vratio na pobednički kolosek. Ubedljiv trijumf protiv Mege u Sremskoj Mitrovici.

Košarkaši Partizana ostvarili su petu pobedu ove sezone u ABA ligi. U meču osmog kola regionalnog takmičenja, crno-beli su kao gosti savladali ekipu Mega Bemaksa rezultatom 102-89.

Prva četvrtina protekla je u ravnopravnoj borbi. Megu je u tom delu igre predvodio raspoloženi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Dilan Enis koji je za prvih deset minuta upisao 11 poena uz stopostotan šut za dva (4/4).

Na drugoj strani, crno-bele je predvodio plejmejker Najdžel Vilijams-Gos, a zapažene momente večeras je imao i Strahinja Gavrilović.

Ono gde je Mega dominirala, to je bio učinak u skokovima, ali posle prve deonice domaći su stekli samo dva poena prednosti - 23:21.

A onda, glavnu ulogu na terenu preuzima Vanja Marinković, koji je podesio ''nišanske sprave'' i tokom drugog kvartala je trojkama zasipao koš ekipe Dejana Milojevića.

Razigrao se i kapiten Novica Veličković, a što prednost crno-belih na poluvremenu nije bila dvocifrena, zaslužan je mladi Goga Bitadze, koji je u tom delu igre bio jedini raspoložen kod domaćina.

U treću četvrtinu ušlo se rezultatom 51:44 u korist crno-belih, a tokom narednih 20 minuta Partizan je uspeo da ovu prednost i udvostruči.

Osim Enisa, Bitadzea i donekle Nikole Rebića, Mega večeras nije imala raspoloženih igrača, dok su se na drugoj strani u glavnim ulogama smenjivali Marinković, Veličković, Miler, Vilijams-Gos...

Prednost gostiju je početkom poslednje deonice iznosila i 18 poena razlike (80:62), pa je ekipi Miroslava Nikolića ostalo da do kraja rutinski privede posao kraju.

Mega je tako pretrpela i peti poraz od početka sezone, a Partizan je nastavio borbu za jedno od prva četiri mesta na tabeli ABA lige.

Crno-bele je do ovog trijumfa predvodio Vilijams-Gos sa 23 poena, Vanja Marinković je upisao 22 poena (trojke 5/8), a pratili su ga Vilijams-Gos sa 20, Veličković i Miler sa po 16 poena.

U Mega Bemaksu, Dilan Enis 26 poena, a Bitadze se zaustavio na 19.

-

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograđanin obeležio veče u ACB ligi (video)

Izvor: Sportske.net, 12.Nov.2017, 00:12

Zahvaljujući odličnoj partiji srpskog košarkaša, njegom tim ekipa je upisao prvi trijumf u istoriji kluba u najjačem rangu takmičenja u Španiji...San Pablo Burgos je večeras zabeležio prvu pobedu u ACB ligi pošto je pred svojom publikom bio bolji od Mursije - 89:86...Najzapaženiji pojedinac...

Nastavak na Sportske.net...

KLS - Dinamik slavio u Zemunu, Novaković 33 poena!

Izvor: Sportske.net, 12.Nov.2017

Košarkaši Dinamik VIP PAY upisali su četvrtu pobedu u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS), pošto su danas kao gosti savladali zemunsku Mladost...Pretposlednja utakmica 5. kola Košarkaške lige Srbije odigrana je u hali "Vizura sport" u Zemunu gde je domaća Mladost ugostila člana druge ABA lige, ekipu...

Nastavak na Sportske.net...

Poluvreme - Sjajni Feldin, tiho na tribinama, koga bi ''Delije'' dovele? (foto)

Izvor: Sportske.net, 12.Nov.2017

Slaba poseta, ne baš dopadljiva igra, ali Feldinu to ne smeta...Posle prvog poluvremena utakmice osmog kola ABA lige, Zvezda vodi protiv FMP-a sa 36-35...Crvena zvezda mts je u većem delu prvog poluvremena imala blagu prednost, ali se ''Panteri'' za sada odlično drže i manje-više bili su ravnopravan...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.