Izvor: MozzartSport.com, 28.Jul.2020, 00:12

Najbolji je Jirgen Klop

Strateg Liverpula osvojio nagradu za trenera godine

Očekivano i jedino realno - Jirgen Klop je trener godine na Ostrvu! Doneo je Liverpulu titulu prvaka Engleske prvi put posle 30 godina čekanja, pa je na taj način zasenio čak i Marsela Bijelsu koji je posle 16 godina vratio Lids u Premijer ligu.

Klopov tim je u ovom momentu aktuelni vladar sveta, Evrope i Premijer lige, pa je i logično što je Jirgen dobio nagradu se koja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dodeljuje najboljem treneru sezone.

Sam Ser Aleks Ferguson lično čestitao Klopu na dostignućima. A to svakako da ima veliku težinu.

"Potpuno si ovo zaslužio. Nivo na kom je tvoj tim bio je neverovatan. Tvoja ličnost ide uz sam klub. Strašan uspeh i performans. Zaboraviću kako si me zvao u pola četiri ujutru da mi kažeš kako si osvojio ligu. Potpuno si zaslužio. Svaka čast", rekao je Ferguson u video-poruci.

Klop se prisetio prvih susreta sa Fergijem i kaže da nije mogao da zamisli da će dobiti ovaj trofej.

"Apsolutno sam oduševljen što sam dobio ovaj trofej, zaista je to prelepo. Video sam ko je osvajao pre mene, neka zaista velika, velika imena, ne samo iz Liverpula - poput Bila Šenklija, Bob Pejslija, Džoa Fagana i Kenija Dagliša. Brendan Rodžers je takođe osvojio trofej što je bilo zasluženo. Ime na ovom trofeju je Fergusonovo, znam da nije 100 odsto prikladno da ga dobijem kao Liverpulov trener, ali divim mu se, da ne kažem da ga volim", rekao je Klop.

Nije štedeo Jirgen reči hvale za Fergusona. Više je želeo da ukaže poštovanje Fergusonu, nego što je slavio nagradu. I to dovoljno govori o njegovoj veličini.

"Ferguson je bio prvi britanski menadžer kog sam upoznao i sa kojim sam doručkovao. Ne znam da li se on toga seća, ali ja se sećam jer sam se osećao kao da sam upoznao papu. Bilo je fenomenalno i od prvog momena smo kliknuli. Nisam mislio da ću jednog dana držati u rukama trofej koji će nositi njegovo ime", rekao je Klop.

Congratulations to @LFC Manager Jürgen Klopp for winning The Sir Alex Ferguson trophy for the LMA Manager of the Year #LMAAnnualAwards pic.twitter.com/tJZrjXC0jx

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.