Najbolji igrač Barse nije više Mesi, zamenio ga Maskerano

Izvor: Sportal.rs, 30.Okt.2014, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji igrač Barse nije više Mesi, zamenio ga Maskerano

Havijer Maskerano proglašen je za najboljeg igrača Barselone za sezonu 2013/2014. Prethodne tri godine, najbolji igrač katalonskog tima bio je Lionel Mesi. Ipak, ove godine nagradu je dobio njegov saigač iz reprezentacije Argentine. Argentinski fudbaler koji ima 30. godina dobio je nagradu zbog konstantnog zalaganja u katalonskom klubu.

- Hvala svima koji su glasali za mene. Probaćemo da radimo sve isto kao i do sada, sa istim zalaganjem– rekao je Maskerano, prenosi portal goal.com.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << />
Nagrada je dobila ime po bivšem igraču Barselone Aldu Roviri, koji je poginuo u nesreći 2009. godine. Za najboljeg igrača glasaju istaknute ličnosti Barse, kao i priznati katalonski novinari. Predsednik kluba Hosep Marija Bartomeu, govorio je o tome da je argentinski igrač zaslužio priznanje.

- Bio sam član žirija koji je odabrao Maskerana. Moram da kažem Havijere, da je debata trajala dugo. Međutim, kada je tvoje ime došlo na red, odluka je bila gotovo jednoglasna. Zaslužio si ovu nagradu. Čast je za Barsu što ima igrača kao što si ti – rekao je Bartomeu.

Maskerano je u katalnski klub došao iz Liverpula 2010. godine. Na kraju prošle sezone se spekulisalo da će napustiti "Kamp Nou". Ipak, Argentinac je demantovao tvrdnje i potpisao novi ugovor koji važi do 2018. godine.

(Tekst: Irina Pokrajac, Foto: Beta/AP/Theme Hadebe)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.