Najbolji džudisti Evrope za vikend u Istočnom Sarajevu

Izvor: B92, 19.Maj.2023, 11:54

Najbolji džudisti Evrope za vikend u Istočnom Sarajevu

Nakon blistavo organizovanog Evropskog juniorskog kupa u Laktašima prošle godine, Džudo savez Bosne i Hercegovine za vikend ide korak dalje.

U Republici Srpskoj, u Istočnom Sarajevu, 20. i 21. maja biće održan seniorski Evropski kup 2023!

U dvorani “Peki” na Palama snagu će odmeriti najbolji džudisti Evrope, njih 345 iz 25 zemalja.

Domaćin najviše očekuje od Vasilija Vujičića, koji nastupa u kategoriji +100 kg, Božidara Vučurevića (-90kg) >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Anđele Samardžić (-57kg).



"Evropski seniorski kup je najveće dosad organizovano takmičenje u džudou na teritoriji Republike Srpske i jedno od najvećih ikada u Bosni i Hercegovini. Gledajući ovu kalendarsku godinu i značaj takmičenja, spektakl u Istočnom Sarajevu je među dva najveća sportska takmičenja u Republici Srpskoj u 2023. Prezadovoljni smo organizacijom i odzivom takmičara, a u subotu i nedelju vrhunac bi bile medalje naših takmičara, i to one najsjajnije",
optimista je Ognjen Pavlović, predsednik Džudo saveza Bosne i Hercegovine.

Pavlović je sa svojim timom najviše doprineo u organizaciji prošlogodišnjeg juniorskog i ovogodišnjeg seniorskog Evropskog kupa iako je tek pre tri dana zvanično izabran za prvog čoveka.



"Ono što bih posebno istakao kao prioritet u budućem radu jeste da će novo rukovodstvo, prvenstveno, jačati klubove, kao osnovne sportske jedinice i raditi na masovnosti i kvalitetu kroz edukativne trening-kampove. Kroz sve te aktivnosti trudićemo se da podignemo vidljivost saveza i našeg sporta na jedan viši nivo, pa da se na budućim takmičenjima ovako visokog ranga ne nadamo, već da računamo na medalje naših takmičara",
zaključio je Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.