Izvor: MozzartSport.com, 17.Jun.2021, 22:59

Najbolji desni bek Prvenstva Evrope: Neumorni Denzel Damfris lansirao Lale u osminu finala (VIDEO)

U Amsterdamu sigurnih 2:0 za Holandiju protiv Austrije

Italijani su probali Alesandra Florencija i Đovanija di Lorenca, Englezi se kunu u Kajla Vokera, Francuzi žive od prodora Benžamena Pavara, Portugalci se oslanjaju na Nelsona Sameda, međutim, dosadašnji tok Prvenstva Evrope pokazao je da boljeg beka od Denzela Damfrisa – nema. Kapiten PSV-a u selekciji Holandije dejstvuje maltene kao krilo u sistemu 3-5-2, ali to ne menja činjenicu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da je za protivnike neuhvatljiv.

Dokazano na premijeri sa Ukrajinom, kad je pet minuta pre kraja doneo Lalama tri boda, a potvrđeno u drugom kolu Grupe C, pošto su dva njegova poteza presudila Austrijancima, a ekipu Franka de Bura odvela u narednu rundu takmičenja – 2:0.

Damfirs je u ranoj fazi prvog dela iznudio penal (David Alaba mu stao na stopalo) koji je Memfis Depaj pretvorio u inicijalno vođstvo, da bi sredinom drugog istrčao kontru i na dodavanje svežeg rezerviste Donjela Malena overio pobedu pred razdraganom publikom u Amsterdamu. Nije samo zbog asistencije (u savremenom fudbalu se smatra da je gol namestio igrač nad kojim je napravljen faul za kazneni udarac) i pogotka, brozonogi Damfris je prodorima, istrčavanjima, ekspolozivnošću pokazao da Lale na njega mogu da se oslone u napadu makar koliko i u odbrani, jer je postavljanjem pomagao defanzivnom trilingu De Fraj-De Liht-Blind da spreči Austrijance da ozbiljnije zaprete Martinu Stekelenburgu sve do završnice.

Dumfries hoy penal a él en el primero y toque suyo al gol en el segundo.

GANA PARCIALMENTE #NED 2-0pic.twitter.com/m6OM2UjNYX

Prvi udarac na gol Holandije selekcija Franka Fodea zabeležila je tek u 85. minutu i to ilustruje odnos snaga na meču zamišljenom kao poslastica dana, duel timova koji su osvojili po tri boda u uvodnoj rundi.

Što Lale imaju još tri mogu da zahvale Damfrisu, ali i hladnokrvnom Depaju, jer je napadač Liona postigao osmi gol na poslednjih devet mečeva za Oranje. Pažljivim hroničarima zbivanja nije promakao podatak da je bilo za klub, bilo za reprezentaciju, bio strelac na svakom takmičenju međunarodnog kartketera (Liga šampiona, Liga Evrope, Prvenstvo sveta, Prvenstvo Evrope i Liga nacija).

🇳🇱Países Bajos 1 🆚 0 Austria🇦🇹

⚽️Memphis Depay

¡El 10 al minuto 10!

Vía: @alamiHD1 pic.twitter.com/XYGzdrlO6B

Mogao je Depaj da postigne još jedan gol, ali se obrukao u završnici prvog dela. Bez posledica, jer Holandija ima Damfrisa, fudbalera koji bi bez problema mogao još jednu utakmicu da odigra, koliko ima snage.

Dumfries hoy penal a él en el primero y toque suyo al gol en el segundo.

GANA PARCIALMENTE #NED 2-0pic.twitter.com/m6OM2UjNYX

Austrija takvog fudbalera nema. Nije ni imala ideju kako da ugrozi Holanđane, iako je pred kraj pokušala uviđenjem Saše Kalajdžića da zapreti. Nije vredelo. Timnovog štopera Crvene zvezde, Aleksandra Dragovića (84 minuta na terenu) igraće sa Ukrajnom u ponedeljak za plasman u nokaut fazu.

---------------------------------

EVROPSKO PRVENSTVO, GRUPA C, DRUGO KOLO

HOLANDIJA - AUSTRIJA 2:0

/Depaj 11 pen, Damfris 66/

KVOTE UŽIVO

Amsterdam

Johan Krojf Arena

Gledalaca: 12.000

Sudija: Orel Grinfeld (Izrael)

Žuti karton: De Ron (Holandija), Alaba (Austrija)

HOLANDIJA (5-3-2): Stekelenburg - Damfris, De Fraj, De Liht, Blind (65. Ake), Van Anhold (65. Vajndal) - De Ron (74. Gravenberh), Vajnaldum, F. De Jong - Veghorst (65. Malen), Depaj (84. L. De Jong)

AUSTRIJA (4-4-2): Bahman - Lajner, Dragović (84. Lejnhart), Hintereger, Ulmer - Baumgartner (70. Lazaro), Šlager (84. Onisivo), Lajmer, Alaba - Gregorič (61. Kalajdžić), Zabicer.

Grupa C

Četvrtak

Ukrajina - Makedonija 2:1 (2:0)

/Jarmolenko 29, Jaremčuk 34 - Alijoski 57/

Holandija - Austrija 2:0 (1:0)

/Depaj 11 pen, Damfris 67/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Depaj i Damfris prejaki za Austriju

Izvor: Danas, 17.Jun.2021

Javnost u Holandiji bila je skeptična pred početak Evropskog prvenstva; selektor De Bur kritikovan zbog čestih promena formacija i odustajanja od tradicionalnih 4-3-3, međutim nakon sinoćne dominacije protiv Austrije (2:0) i perfektnog učinka u prva dva kola, “lale” će imati dovoljno vremena...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.