Najbolji basketaši sveta na turniru u Novom Sadu

Izvor: RTS, 24.Maj.2019, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji basketaši sveta na turniru u Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno je sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom, u Gradskoj kući primio igrače novosadskih basket klubova "Novi Sad 3x3" i "Liman 3x3" koji učestvuju na turniru "Novi Sad Ultra Challenger".
Ovi klubovi zajedno sa Fibom organizuju turnir, a Srbija trenutno ima šest ekipa koje se zvanično takmiče na Fibinom 3x3 World Tour, a dve >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << najbolje ekipe na svetu su iz Novog Sada - "Liman 3x3" i "Novi Sad 3x3".

"Pozivam Novosađane i sve one koji mogu da dođu u Novi Sad danas i sutra na Trg slobode da uživaju u ovom vrhunskom sportskom događaju. U našem gradu prvi put imamo turističku atrakciju jedinstvenu i u Srbiji, a to je turnir Novi Sad Ultra Challenger. Rekao bih da je očekivano i prirodno da naš grad bude domaćin tog takmičenja, jer su upravo iz Novog Sada i svetski prvaci, tj. dve najjače ekipe na svetskim listama i to je nešto što je ponos svih nas. Ovo je pobeda momaka koji su inicirali tu ideju i svih ljudi koji su uključeni u organizaciju. Verujem da će tribine biti tesne da prime sve one koji će doći da uživaju u basketu i nadam se da će naše ekipe biti dobri domaćini, a potom da će na terenu zablistati i biti najbolji od najboljih, kakvi i jesu. Dođite svi da uživamo u dobrom basketu", izjavio je Vučević.
Najbolji basketaši sveta Dušan Domović Bulut i Stefan Stojačić, upisali su Novi Sad na svetsku mapu ovog sporta, dok je reprezentacija Srbije, sačinjena takođe od Novosađana, četvorostruki šampion svetskog prvenstva u basketu.
Stefan Stojačić se zahvalio Gradu Novom Sadu koji je prepoznao značaj manifestacije, i to nakon pobede na svetskom prvenstvu na Filipinima kad su momci iz tima Srbije došli na ideju da prvi put u našoj zemlji održe taj turnir.
"Svi smo presrećni zbog toga što je Novi Sad domaćin ovog takmičenja. Dušan Bulut i ja, kao predstavnici dve najbolje ekipe, i kao organizatori, ponosni smo što ćemo napokon moći pred našom publikom da predstavimo ono u čemu dominiramo u svetu, a to je ulični basket", rekao je Stojačić.
Bulut se zahvalio svima koji su doprineli da se tako prestižna manifestacija održi u Novom Sadu, gradu koji je definitivno svetski centar uličnog basketa.
Basketaši iz 10 zemalja sveta biće deo dvodnevnog basket-spektakla u centru Novog Sada, na Trgu slobode 24. i 25. maja, a ulaz za sve posetioce je slobodan.
Basket 3x3 je novi olimpijski sport koji će prvi put biti predstavljen na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi Sad prestonica basketa

Izvor: 021info.rs, 24.Maj.2019

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin u Gradskoj kući primili su igrače novosadskih basket klubova Novi Sad 3x3 i Liman 3x3 koji učestvuju na turniru Novi Sad Ultra Challenger i koji su suorganizatori takmičenja, zajedno sa FIBA....

Nastavak na 021info.rs...

Večeras finale basket spektakla u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2019, 13:02

Sinoć je Novi Sad zablistao punim sjajem, jer je dobio novi, atraktivni sportski događaj u centru grada, turnir u basketu 3 na 3 "Novi Sad Ultra Challenger". Atmosferi kakva se retko viđa na sličnim događajima doprinela je žestoka igra šesnaest ekipa od kojih je pet u Top 10 basket timova sveta....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.