Najbolji Simić i Gaga Ford

Izvor: B92, 02.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji Simić i Gaga Ford



Automobilsko-sportski klub Gaga Ford iz Beograda najbolja je ekipa, a Dragan Simić iz Autmobilsko-sportskog kluba Balkan iz Beograda, najbolji pojedinac na auto trkama na brdskim stazama koje su u nedelju održane na stazi kraj Pirota.

Brdske auto trke organizovali su Automobilsko sportski klub Prvi srpski trkački tim Gaga Ford iz Beograda i opština Pirot.

Trke su održane na deonici od nekadašnjeg Izbegličkog naselja "Četvrti kilometar" do Planinarskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << doma. Na stazi dužine 5,8 kilometara nadmetalo se 29 automobilista iz Beograda, Novog Sada, Kruševca, Čačka, Užica i dva vozača iz BiH.

Direktor trke Života Milić izrazio je zadovoljstvo uslovima na stazi, s obzirom da se auto trke prvi put organizuju u Pirotu.

"Zadivljen sam koliko je ljudi došlo da prati trke", rekao je Milić, dodajući da je grad dobio jednu kvalitetnu deonicu, a Srbija međunarodne auto-trke.

Milić je rekao novinarima da se Aleksandar Pantelić iz Automobilsko-sportskog kluba Gaga Ford Beograda prevrnuo na polovini staze, ali da nije povređen.

U subotu na treningu, Bobanu Atanackoviću iz Auto centra Boban iz Beograda otkazale su kočnice na automobilu, ali je on uprkos sudijskom upozorenju da trening prekine, nastavio da vozi. Tom prilikom je došlo do čeonog sudara sa automobilom kojim je upravljao direktor trke Života Milić, koji se vraćao iz suprotnog pravca.

"Atanacković je zadobio povrede, nagnječenja drugog pršljena i posle lekarske intervencije u pirotskoj bolnici prebačen je do Beograda. Oseća se dobro", rekao je Milić, koji je u tom incidentu povredio ruku.

Trke su otvorili predsednik opštine Pirot Vladan Vasić i pomoćnik direktora Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Života Borovec. To javno preduzeće je finansirao rekonstrukciju straze, a vrednost investiciuje je 200 miliona dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.