Najbolja sezona Reala u 20 godina

Izvor: B92, 15.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolja sezona Reala u 20 godina



Nakon pobede od 2:0 protiv Levantea u nedelju, u 19. kolu Primere, Real Madrid je, sa 47 bodova iz 19 kola beleži najbolju polusezonu bilo koje od španskih ekipa u poslednjih 20 godina, kao i šestu najbolju u istoriji takmičenja. Učinak je impresivan- petnaest pobeda, dva remija i dva poraza, isti uspeh koji su zabeležili i sezone 87/88, kada im je trener bio Leo Benaker. Tadašnji tim Reala, koji je dominirao na evropskoj sceni, poznatiji je kao "Butreova ekipa", po glavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igraču Emiliju Butragenju.

Pored navedenog, Real je zabeležio još jedan rekord- najbolji učinak na polusezoni jednog španskog tima u takmičenju od 20 ekipa. Sa sakupljenih 47, prevezišli su 46, koliko je Barselona uspela da osvoji pre dve godine.

Uz sedam bodova prednosti koje Real trenutno ima u odnosu na drugoplasiranu Barselonu, to je i najveća zabeležena bod-razlika u odnosu na prvoplasirani i drugoplasirani tim na polusezoni Primere.

Ne treba zaboraviti ni da je u istoriji Primere Real gotovo uvek osvajao titulu kada je bio prvi na polusezoni, a najveći ikada zaostatak koji su imali za novim vodećim timom na kraju sezone je bio tri boda, i to u sezoni 59/60, i 91/92.

U 20. kolu Primere Real će igrati gradski derbi na gostovanju Atletiku, dok će Barselona čekati Rasing Santander.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.