Najavljena velika pojačanja za Real

Izvor: B92, 30.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najavljena velika pojačanja za Real



Predsednik španskog fudbalskog šampiona Ramon Kalderon izjavio je da će održati obećanje koje je dao u izbornoj kampanji za čelnu funkciju u tom klubu i da će do kraja treće godine svog mandata dovesti Holanđanina Arjena Robena, Španca Seska Fabregasa i Brazilca Kaku.

"Oni će sigurno doći do kraja treće godine mog mandata. Uveren sam da će Čelsi pristati da nam proda Robena, kao i da će Arsenal u toku sezone prihvatiti našu ponudu za Fabregasa. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sa Milanom ćemo pokušati da završimo posao ovih dana, a ako ne uspemo u tome, siguran sam da će Kaka sledeće sezone preći u naš klub", rekao je Kalderon.

Kalderon je izjavio da je veoma zadovoljan što je Real, za sumu od 30 miliona evra, anagažovao 24-godišnjeg defanzivca portugalskog Porta, brazilskog reprezentativca Pepea.

"On zaista vredi toliko. Morali smo da završimo posao u najvećoj tajnosti, pošto bi njegova cena znatno skočila da su ostali klubovi 'provalili' da pregovaramo sa njim", istakao je Kalderon.

I trener Reala Bernd Šuster poručio je navijačima da "kraljevski" klub ima dovoljno novca da angažuje zvučna fudbalska imena.

"Klub ima dovoljno novca za angažovanje velikh zvezda. Pre nekoliko meseci Real je bio blizu dogovora sa Portugalcem Kristijanom Ronaldom, a sada se fokusirao na dovođenje Brazilca Kake", kazao je nemački stručnjak.

Šuster je rekao da je Uprava obezbedila dovoljno novca da kupi jednog ili dvojicu igrača vrhunske klase.

"Siguran sam da ćemo na kraju uspeti da angažujemo kvalitetna pojačanja. Međutim, navijači moraju da shvate, da će, iako imamo dovoljno para, biti veoma teško ubediti nekog velikog igrača da napusti svoj klub", zaključio je Šuster.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.